Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Aliejus

Aliejus
Aliejus (saulėgrąžų, rapsų, alyvuogių ir kt). Aliejus naudojamas patiekalų kepimui, virimui ir kaip priedas. Jis yra labai koloringas, apie 830 kcal. Jis susideda iš: Riebalų, sočiųjų rūgščių, mononesiočiųjų rūgščių, polinesočiųjų rūgščių. Turi vitamino E. Riebalų kiekis 99.9%. Augaliniai riebalai - aliejus - turi daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių — mat dauguma jų yra skysti. Kai kurių augalų aliejuose yra specifinių riebiųjų rūgščių. Paprastai augalai, išskyrus aliejinių augalų sėklas, aliejų turi labai mažai. Iš augalinių aliejų daroma daug įvairių vaistų (tepalų, linimentų ir kt.), jie padeda vaistinėms medžiagoms patekti į organizmą per odą. Kartais jie naudojami kaip savarankiški vidiniai ir išoriniai vaistai.
Receptai su aliejumi >>