Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kiaulienos faršas

Kiaulienos faršas
Kiaulienos faršu dažniausiai vadiname maltą naminės kiaulės (lot. Sus domestica) mėsą, nors dabar dažniau siūlomas terminas „smulkinta mėsa“. Smulkinta kiaulės mėsa gali turėti iki 124 kJ bei 292 Kcal ir plačiai vartojama mūsų ir pasaulio virtuvėse kasdieniams ir šventiniams patiekalams. Smulkinta kiauliena dažnai maišoma su maltais lašiniais, kai norima, kad faršas būtų riebesnis, arba su smulkinta jautiena ar veršiena, kad būtų liesesnis. Gaminant įvairius patiekalus, į faršą dedama druska, pipirai, kiti prieskoniai, smulkinti grybai, džiovintos slyvos, tarkuotos morkos, pakepinti arba žali smulkinti svogūnai. Iš kiaulienos faršo kepami kotletai ir kepsneliai, jis vartojamas koldūnų, cepelinų, balandėlių, kitų virtinių, didelių makaronų ir daržovių – paprikų, pomidorų, bulvių ar cukinijų įdarams. Kiaulienos faršas taip pat maišomas į pupelių ar kitų daržovių troškinius, makaronų patiekalus, iš jo daromas netikras zuikis ir kukuliai (frikadelės) verdant sriubas.
Receptai su kiaulienos faršu >>