Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Krabų lazdelės

Krabų lazdelės
Krabų lazdelės (arba krabų skonio lazdelės) – lazdelių formos suktinukai, pagaminti iš surimio, vandens, krakmolo, sojų baltymų, aromatą suteikiančių medžiagų, prieskonių ir rišamosios medžiagos, dažniausiai sorbitolio. Labai retai ir tik geros kokybės krabų lazdelėse būna šiek tiek tikrų krabų mėsos. Užpatentuotos 1973-iaisias metais Japonijoje, 1976-aisiais krabų lazdelės pasirodė JAV ir sparčiai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Nors pagamintos ne iš tikrų krabų, krabų lazdelės yra vertingas ir greitai paruošiamas produktas – kadangi surimis (gaminamas iš baltųjų žuvų – ledjūrio menkių, jūrinių lydekų, stauridžių) gamybos proceso metu termiškai apdorojamas, krabų lazdelės gali būti valgomos tiesiai išimtos iš pakuotės. Krabų lazdelėse yra apie 60% baltymų, 27% angliavandenių, 8% riebalų, daug magnio, fosforo, seleno ir vitamino B12. Jų kaloringumas nedidelis – apie 90 kcal. Žinoma, sudėtis priklauso nuo gamintojo bei kainos. Geros kokybės krabų lazdelių sudėtyje turėtų būti apie 40% surimio, jos būna stangrios, išlaikančios formą, nevandeningos, nesusiraukšlėjusios ir nesudžiūvusios. Iš krabų lazdelių ruošiama daugybė patiekalų – salotos, mišrainės, garnyrai, įdarai, pyragai, pertepti nesaldūs tortai, suktinukai, makaronų ir daržovių patiekalai, jas galima apkepti tešloje ar tiesiog sudėti ant sumuštinių.
Receptai su krabų lazdelėmis >>