Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Mangoldai

Mangoldai
Mangoldai (Beta vulgaris, cicla, crispa) dvimetė daržovė. Tai valgomųjų burokėlių lapinis porūšis, kai kur laikomas atskira rūšimi. Šaknis kartais sustorėjusi, sudaranti ploną šakniavaisį. Lapai tinka salotoms, sriuboms, konservams, o lapkočiai — troškinami ir verdami. Šakniavaisiai tinka auginti žiemą šiltnamiuose. Mangoldai savo maistine verte nenusileidžia bemaž špinatams. Juose gausu baltymų, mineralinių medžiagų, ypač fosforo, vitamino C, karotino. Mangoldai lengvai virškinami, turi mažai angliavandenių, rekomenduotini diabetikams. Iš lapų gaminamos salotos, iš lapkočių — apkepai. Mangoldai panašūs į burokėlius, tačiau jų šakniavaisis neauga. Šios daržovės auginamos dėl lapų.
Receptai su mangoldais >>