Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Manų kruopos

Manų kruopos
Manų krupos gaminamos, stambiai sumalus ir atsijojus kviečių grūdus. Jų skersmuo būna apie 0,25-0,75 milimetrų. Jas galima laikyti universaliu produktu – iš manų kruopų verdamos košės, kepami blynai ir pyragai, jas galima naudoti mėsos ir žuvies pavoliojimui prieš kepimą, taip pat vietoj džiūvėsėlių - pabarstyti kepimo formą pyragams. Manų kruopose yra didžiausias iš visų kruopų angliavandenių kiekis - 75%, 9% baltymų, 1% riebalų, daug mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, geležies, fosforo, natrio) ir vitaminų (B1, B2, PP). Organizmas jas greitai virškina ir lengvai pasisavina. Skysta manų košė tinka mažų vaikų mitybai, taipogi suaugusiems, sergantiems skrandžio, žarnyno trakto ligomis bei besilaikantiems privalomos dietos po operacijų. Manų kruopose yra baltymų (9%), riebalų (1%), angliavandenių (73%). 100 g. kruopų yra 350 kcal.
Receptai su manų kruopomis >>