Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Mascarpone sūris

Mascarpone sūris
Mascarpone (maskarponė) sūris – kilęs iš Italijos riebus minkštas sūris, gaminamas iš crème fraîche (apie 25% riebumo grietinės, gaminamos iš specialiai maitintų karvių pieno), kuri sutraukiama vyno rūgštimi. Grietinės dedama tris kartus, todėl sūris tampa ypač riebus ir minkštas. Priklausomai nuo rūšies, gaminat sūrį, gali būti pridedama ir pasukų. Maskarponės sūrį nėra sudėtinga pasigaminti ir namų sąlygomis, naudojant grietinę ir vyno ar citrinos rūgštį ar paprasčiausias citrinos sultis. Maskarponė turi būti pieniškai baltos spalvos, tirštas ir lengvai tepamas ant duonos. Jis yra pagrindinis tiramisu komponentas, kartais naudojamas vietoj sviesto arba Parmezano sūrio, gaminant risotto. Maskarponės sūris buvo sukurtas XVI amžiaus gale arba XVII amžiaus pradžioje, kaip kitų sūrio gaminimo pašalinis produktas, o jo gaminimo būdas identiškas rikota sūrio (išskyrus tai, kad rikota gaminamas vien tik iš išrūgų) gaminimo procesui. Maskarponė tinka tepti ant sumuštinių, gaminti pyragams, tiramisu ir saldžius patiekalus. Jame yra 453 kcal, 47% riebalų ir nedaug baltymų.
Receptai su maskarpone sūriu >>