Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Patisonai

Patisonai
Patisonai (Cucurbita pepo, brevicaulis, melopepo), kaip ir aguročiai — paprastųjų moliūgų atmaina. Tai įvairių spalvų vasarinis augalas, skoniu prilystantis cukinijoms ar baklažanams. Vaisiai - gėlės žiedo formos. Auginami ir Lietuvoje. Auga kaip agurkai, arbūzai, moliūgai - ant žemės susirangęs vijoklis duoda vaisius. Iš žalių bei virtų gaminamos salotos, kepami, troškinami. Įdaryti tinka stambesni. Subrendę vartojami kaip ir aguročiai. Vertingas dietinis produktas, nes turi iki 2% cukraus, vitamino C, pektininių, mineralinių ir kitų vertingų medžiagų. Geriausi neperaugę, iki 10 cm skersmens vaisiai. Tinka marinuoti ir konservuoti.
Receptai su patisonais >>