Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Pekino kopūstas

Pekino kopūstas
Pekino kopūstai (Brassica pekinensis) - tai kininių kopūstų (brassica chinensis) atmaina. Skiriamos į tris atmainas: laxa Tsen et Lee, nesuformuojanti gūželių, pekinensis ir cylindrica Tsen et Lee. Vienmetės daržovės, užaugančios iki 30—40 cm aukščio. Lapinės formos sudaro lapų skrotelę, o gūžinės — atviras, minkštas cilindro formos gūželes. Lapai nevienodai raukšlėtai pūslėti nuo šviesiai gelsvai žalios iki tamsiai žalios spalvos, šiek tiek blizga su plonu vaško apnašu. Juose yra gerai pasisavinamų baltymų, vitaminų C, A, mineralinių druskų. Tinka salotoms, virti, konservuoti. Pasižymi dietinėmis ir gydomosiomis savybėmis. Patartina valgyti sergantiesiems širdies ligomis ir skrandžio opa. Vegetacijos periodas trumpas, todėl tinka auginti prieš ar po kitų daržovių. Derlingi. Jautrūs drėgmei. Gali išauginti neblogą derlių ir neintensyviai apšviečiami. Nuo sėjos iki skrotelės formavimo praeina 40—50 dienų, o gūželėms formuotis dar reikia 10— 15 dienų. Kryžmadulkiai. Žemesnėje temperatūroje gali nesuformuoti gūželių, o išauginti žiedynus.
Receptai su pekino kopūstais >>