Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Skumbrė

Skumbrė
Skumbrė (lot. Scomber scombrus) - paplitusi Atlanto vandenyne, tačiau sugaunama ir Baltijos jūroje. Šią žuvį geriausiai žinome rūkytą (šalto ir karto rūkymo), nes tokią rasime kiekvienoje parduotuvėje. Prie Lietuvos pakrančių pasirodo retai. Atlanto skumbrės gali užaugti iki 60 centimetrų ilgio ir išgyventi iki 20 metų amžiaus. Skumbrės mėsa daugiausia yra raudona, stipraus malonaus skonio ir kvapo. Joje yra daug vitamino B12 ir beveik dvigubai daugiau, nei lašišos mėsoje, omega-3 riebiųjų rūgščių. Skumbrė gali būti rūkoma, kepama, verdama ar naudojama gaminti sašimi. Skandinavijoje ir Didžiojoje Britanijoje nepaprastai populiari konservuota skumbrė pomidorų padaže, dažniausiai valgoma su sumuštiniais.
Receptai su skumbre >>