Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Sviestas

Sviestas
Sviestas yra gaminamas iš grietinės, ją suplakant. Įprastame svieste yra apie 82% riebalų, 1% angliavandenių, 0.8% baltymų. 100 g. sviesto yra apie 750 kcal. Svieste yra vitaminų A, E, B1, B2, B6, mineralinių medžiagų natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio ir kt. Sviestą reikia saugoti nuo šviesos. Viršutinis sviesto sluoksnis, ilgiau veikiamas oro, oksiduojasi, apkarsta ir atsiduoda lajumi. Sviestą geriausia laikyti neperšviečiamame uždarame inde, šaltyje. Jei sviesto paviršių užpilsime šaltu kiek pasūdytu vandeniu — apsaugosime nuo oro. Vandenį reikia keisti.
Receptai su sviestu >>