Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Vanilinis cukrus

Vanilinis cukrus

Gaunamas, sumaišius granuliuotą cukrų su vanilės milteliais ar ekstraktu. Pigesnis variantas – cukrus, sumaišytas su vanilinu, chemine vanilės kvapo medžiaga. Kaip ir vanilė, naudojamas konditeriniams gaminiams, uogienėms, ledams, saldiems padažams, desertams, dedamas į gėrimus. Labai tinka pabarstyti kepinių, sausainių ar desertų paviršių, čia vanilinio cukraus vanilė nepakeis. Vanilinis cukrus populiarus visoje Europoje – Vokietijoje, Švedijoje, Suomijoje, Danijoje, Austrijoje, Čekijoje, Lenkijoje, o štai JAV būtų netgi sunkoka jį rasti parduotuvėse. Jei reikia pabarstams, amerikietės šeimininkės pasidaro jo pačios iš cukraus ir vanilės miltelių, kitais atvejais pakeičia vanilės ekstraktu – 1 pakelis vanilinio cukraus lygus 1 arbatiniam šaukšteliui vanilės ekstrakto.

Receptai su vaniliniu cukrumi >>