Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Vištienos filė

Vištienos filė
Vištienos filė dažniausiai laikoma vištienos krūtinėlė. Tai labai vertinga balta mėsa, joje yra iki 92 procentų visaverčių (raumeninių) baltymų ir tik 8 procentai jungiamojo audinio baltymų. 100 gramų vištienos yra 916 kJ (219 kcal). Tai puikus dietinis patiekalas, ji tinka stiprinti ligonių organizmui, o virtos vištos krūtinėlės tyrele galima maitinti kūdikius. Vištienos filė galima pamušti ir kepti, apvoliojus džiūvėsėliuose ar miltuose, galima supjaustyti ir kepti mažais gabaliukais, gaminti įvairiausius troškinius, kepti pamarinavus, ar tiesiog išvirti su prieskoniais, supjaustyti riekutėmis skersai raumens ir patiekti kaip šaltą užkandį.
Receptai su Vištienos filė >>