Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Vištų kepenėlės

Vištų kepenėlės
Vištienos kepenėlės yra labai švelnios ir tinka kaip dietinis maistas, arba patiekalams, taisomiems mažiems vaikams. Jose yra vitaminų A, B1, B2, B6, folinės rūgšties ir daugybė mineralinių medžiagų: natrio, fosforo, kalio, kalcio, geležies, magnio, vario, mangano, seleno, cinko. Paprasčiausias paruošimo būdas yra jas virti vištienos sriuboje ar sultinyje, pridedant bulvių, daržovių ryžių bei prieskonių. Yra daugybė receptų, kaip paruošti vištų kepenėlių troškinį. Nuo pridedamų ingredientų priklausys, ar tai bus dietinis, ar aštrus, ar egzotiškas patiekalas. Vištų kepenėlių paštetas – tikras delikatesas, jis yra ne toks riebus, kaip kiaulienos, ne toks aštrus, kaip kalakutienos ar žąsų kepenėlių paštetas. Į vištų kepenėlių paštetą tinka tie patys ingredientai, kaip ir į kitus – morkos, svogūnai, džiovintos slyvos, malti juodieji pipirai ir kt. Dėl riebumo galima pridėti kiaulienos ar kiaulienos lašinukų.
Receptai su vištų kepenėlėmis >>