Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Adžika

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Visas daržoves sumalame mėsmale. Morkas prieš tai rekomenduoju sutarkuoti, kad lengviau maltųsi.
Gautą masę pilame į puodą, supilame aliejų, suberiame druską ir cukrų. Išmaišome ir paragaujame, galbūt norėsite įberti daugiau druskos ar cukraus.
Puodą statome ant nedidelės ugnies ir troškiname apie 40 minučių, kartais pamaišome.
Po to masę samčiu pilame į švarius stiklainius, užsukame dangtelius ir apverčiame.

Konservuotas daržoves laikykite šaldytuve arba vėsioje patalpoje.

Adžika - puikus gruziniškas padažas prie mėsos patiekalų. Skanaus! ;)

Receptą atsiuntė Gedas

Komentarai (59)


  • Arvydas Z 2012-08-27 02:21

    ... jau rašiau (skaitykite žemiau)... ADŽIKA abchazų kalboje reiškia DRUSKĄ, o tai, ką mes valgome, ne kas kita, kaip prieskoniais pagardinta druska.


  • Arvydas Z 2012-08-27 02:07

    Dručkiui ir kitiems...
    Manau, Lietuvoje kinzos nėra, yra tik kalendros lapai, kaip ir pateržolių lapai.
    Žinau, svetimybės mūsų kalbon lipa kaip tarakonai iš šiukšliadėžės, bet gerbkim mūsų Lietuvių(!) kalbą - vieną seniausių, gražiausių bei turtingiausių pasaulio kalbų, sanskrito kalbos dukrą.


  • Nepatenkinta 2012-08-26 16:10

    Ar man vienintelei, įdėjus druskos kiekį, koks yra parašytas recepte, tiesiog neįmanoma adžikos į burną įsidėti (vienas sūrymas)?


  • dručkis 2012-08-15 17:52

    Gal ir skanus tas patiekalas.Bet vadinkim daiktus savo vardais.Adžika su šituo troškiniu nieko bendro neturi.Siūlau pasidaryti tikros, ar beveik tikros adžikos.Reikės:
    1 kg. čili pipirų
    2 didelių česnako galvučių
    8 valgomi šaukštai druskos
    Po vieną ryšulėlį kinzos ir petražolių lapų
    5 arbatiniai šaukštai kalendros.
    Pipirus padžiovinti saulėje 5-6 dienas.Jie turėtų būti gerokai pavytę, bet ne visai išdžiūvę.
    Pipirus, kartu su šesnakais sumalti mėsmale 4 - 5 kartus.Į gautą masę supilti druską.
    Atskirai sumalti kinzą su petražolėm.
    Kalendros sėklas pakepinti keptuvėje 5-7 minutes pastoviai maišant.Kepinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Pakepintas sėklas sumalti ir įmaišyti į prieš tai sumaišytą pipirų ir žolelių masę.
    Adžiką sudėti į švarius stiklainėlius ir laikyti šaltai.
    Geriau deti į mažučiu indelius, nes patiekalas tikrai aštrus ir vartojamas gana lėtai ( aišku nelygu koks valgytojas)
    Jokioterminio apdorojimo. Druska ir pipirai tobuliausi konservantai, todėl be problemų patiekalą naudosit visą žiemą


  • ewtw 2012-08-11 15:37

    ka jus suprantat..


  • gavno 2012-08-03 14:56

    Dantu pasta ir tai skaniau


  • ingrida 2011-10-20 11:54

    kiekvienais metais darau adzika,bet niekad nededu pagal normas,dedu is akies ir vistiek skaniai gaunasi ,o su krapais ir petrazolem neteko daryti manau teks dabar pamegint,manau mano seimai patiks


  • ingryda 2011-09-21 12:14

    tikrai vertas gruzinisko patiekalo vardo.


  • Vaida 2011-08-19 15:02

    Seip skonis neblogas,bet reik cili daugiau det,visiskai nesijaucia,gavosi pikantisko skonio adzika,bet skanu


  • julia 2011-05-14 18:47

    ...tai va,mano mieleji,sis receptukas gal ir neblpgas,kazkada toki pagarduka darydavau ziemai,sriuboms,mesai gardinti....,bet su adzika nieko bendro jis neturi.....Adzika darydavo mano mociute,mama,na ir as....Reikia paprikos,aitriuju pipiru,cesnako,petrazoliu,krapu .Viska sumaldavau ir pridedavau druskos...Viskas


Daugiau receptų