Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Agrastų uogienė

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoštas uogas suberkite į atvėsusį sirupą ir laikykite jame vieną parą. Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, sirupą užvirinkite ir, jam šiek tiek pavirus, supilkite išimtas uogas, ir vėl palikite parai. Trečią dieną kartokite vėl tą patį: uogas išgriebkite kiaurasamčiu, sirupą užvirinkite ir ant uogų užpilkite karštą. Tada sirupą su uogomis neilgai ant mažos ugnies pavirinkite (keletą minučių). Virinant ilgiau, uogos susitraukia, jų odelė sukietėja.
Pusiau ataušusią uogienę supilstykite į kaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais.

Komentarai (4)


  • kristin 2010-07-18 18:17

    labai skanus aprasymas atrodo bet nesupratau i koki is pradziu sirupa kisti ir kur dedami apelsinai ir cinamonas


  • Vita 2010-02-10 23:51

    Puiki uogiene, mano mama tokia gamindavo visad


  • Rita 2009-08-02 08:34

    Viskas aisku, i sirupa. Puiki uogiene iseina.


  • Liudmila 2009-07-22 14:58

    Labai jau ilgas paruo$imas, bet taip ir neai$ku apelsinai kur, kaip ir kada dedami ar tai sirupo dalis.


Daugiau receptų