Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Agurkų mišrainė žiemai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kai atsiranda peraugusių agurkų, kurie marinavimui netinka, valgyt lyg ir nesinori, siūlau labai skanią mišrainę žiemai.
Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 5val. pamaišant (aš kartais laikau ilgiau, vakare susipjaustau ir užpilu prieskoniais, o ryte sukemšu ir pakaitinu).
Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame.
Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.
Išeina 5 l.
Labai skani mišrainė, agurkai būna traškūs.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Reda

Komentarai (59)


  • edita 2014-08-12 14:29

    nu beveik visas misraines zinau bet apie ta nezinojau reiks pasidaryti ir paragaut


  • judke 2014-08-02 18:50

    ar saldytuve ju bereikia laikyti ?


  • kristina 2013-09-08 12:41

    as zinau ta misraine visada ja darau


  • emma 2013-09-07 21:28

    senas receptas,jau pries 10 metu taip gamindavau agurkus,tik viska dedavau savo nuoziura,pagal savo skoni


  • asta 2013-07-06 17:31

    zinau sita recepta,gal kita kas zino?


  • Rita 2012-08-10 22:04

    darau tokia misraine tik nededu svogunu ir agurkus darau is neperaugusiu o normaliu,dar dedu smulkiai pjaustytu krapu ir laikau 12 val vis retkarciais pamaisant, super gaunasi


  • Roma 2012-08-10 19:04

    labai skanu įdėkit kas su morkom kaip daryt receptuką


  • GRAZINA 2012-08-09 20:44

    Aš pjaustau kaip tik lb mažyčius agurkėlius,nes peraugusių sėklos mane biesina Dedu morkyčių,krapų,lb skanu petražolėm pagardinti,bet laikau visą parą,kol atsiranda daug sulčių Kitą kartą darau su paprikom,čia aišku kam patinka,nbet irgi lb skanu Blogiausiu atveju,kai niekas nebesusivalgo,išeina superinė sriubytė,tik bulvytes reikia pirma apvirti,o paskui dėti mišrainę,nes ji rūgštoka ir bulvytės bus kietos


  • Vitalija 2012-07-31 10:16

    Darau šią agurkų mišrainę kiekvienais metais. Bet kaitinu viską puode (iki užvirimo, bet negalima užvirinti) ir sudedu į stiklainius ir užsuku. Laikosi ilgai ir labai gerai.


  • Jovita 2011-08-13 01:40

    Labai skanus sitie agurkai, bet man per suru biski, kita kart desiu maziau druskos


Daugiau receptų