Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Alkanųjų užkepėlė
AUTORIUS:
Roberta
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (6-8)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
2 vienetai svogūnų
500 gramų kiaulės faršo (arba kitas)
0.5 litro pieno
300 gramų pievagrybių
300 gramų sūris
šiek tiek druskos
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Išsiverdame 6-8 bulves su lupyna (jei nedidelės 8 bulvės, jei didesnės 6).
Per tą laiką, kol bulvės verda, pakepiname faršą su svogūnu ir priekoniais (jei nemėgstate riebiai, tai geriausiai rinktis vištienos faršą, o jei šeimyna mėgsta riebiau, tai kiaulienos).
Apkepusį faršą sudedame į dubenį, atlaisvinę keptuvę joje apkepame susmulkintus pievagrybius ir svogūną su morkomis, taip pat pagal skonį dedame prieskonių (jie turėtų būti smulkiai supjaustyti).
Išvirtas bulves nulupame, sujaustome apvaliais griežinėliais ir gražiai sudedame, geriausiai, į stiklinę, aliejumi pateptą kepimo formą. Dedame taip, kad griežinėliai būtų vienas šalia kito, bet ne vienas ant kito.
Tuomet antras sluoksnis - faršas (kurį Jūs pasirinkote), trečias sluoksnis - pakepinti pievagrybiai su morkyte ir svogūnu, ketvirtas - sudedame likusius bulvių griežinėlius, tokiu pačiu principu kaip pirmą sluoksnį ir ant viršaus užbarstome sutarkuotą sūrį.
Tada pilamas į indą pienas (beje, Jūs galite pilti grietinėlę, jei mėgstate riebiau) ir visa tai galite dėti į 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 minučių.
Kai per stiklinį indą pamatysite, kad pienas jau pavirto permatomu (nebe baltos spalvos, o vandeningas), jau galėsite traukti iš orkaitės.
Skanaus.

Alkanųjų užkepėlė

  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išsiverdame 6-8 bulves su lupyna (jei nedidelės 8 bulvės, jei didesnės 6).
Per tą laiką, kol bulvės verda, pakepiname faršą su svogūnu ir priekoniais (jei nemėgstate riebiai, tai geriausiai rinktis vištienos faršą, o jei šeimyna mėgsta riebiau, tai kiaulienos).
Apkepusį faršą sudedame į dubenį, atlaisvinę keptuvę joje apkepame susmulkintus pievagrybius ir svogūną su morkomis, taip pat pagal skonį dedame prieskonių (jie turėtų būti smulkiai supjaustyti).
Išvirtas bulves nulupame, sujaustome apvaliais griežinėliais ir gražiai sudedame, geriausiai, į stiklinę, aliejumi pateptą kepimo formą. Dedame taip, kad griežinėliai būtų vienas šalia kito, bet ne vienas ant kito.
Tuomet antras sluoksnis - faršas (kurį Jūs pasirinkote), trečias sluoksnis - pakepinti pievagrybiai su morkyte ir svogūnu, ketvirtas - sudedame likusius bulvių griežinėlius, tokiu pačiu principu kaip pirmą sluoksnį ir ant viršaus užbarstome sutarkuotą sūrį.
Tada pilamas į indą pienas (beje, Jūs galite pilti grietinėlę, jei mėgstate riebiau) ir visa tai galite dėti į 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 minučių.
Kai per stiklinį indą pamatysite, kad pienas jau pavirto permatomu (nebe baltos spalvos, o vandeningas), jau galėsite traukti iš orkaitės.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Roberta

Komentarai (91)


  • Vaida 2017-07-08 14:42

    Buvo skanu! Ačiū


  • Dalia 2017-03-16 16:22

    Skanu viska sudejus i dubeni ir zalius produktus kepti orkaiteja.


  • danute 2017-02-28 20:27

    Pabandyti


  • Jurga.ulick@gmail.com 2017-02-19 19:33

    Užkepele


  • Jurgita 2017-02-13 17:50

    Labai skanus patiekalas,dariau jau ne vieną kartą ;-)


  • Virginija 2017-01-06 09:33

    Visa tai galima dėti į orkaitę ir ne kepintus . Puikiausiai iškepa, sveikesnis maistas, mažiau riebalų.


  • Skanu 2016-08-12 16:56

    Skanu bet aš vietoje grybų dėjau paprikos :)


  • Dalijs 2016-02-25 20:36

    Skanu megstu tą patiekalą


  • Rasa 2015-07-21 18:15

    Labai skanu!


  • VITA 2015-04-27 15:21

    VISKĄ DARAU LABAI PANAŠIAI, TIK UŽPILU NE PIENU, O PLAKINIU IŠ 3 KIAUŠINIŲ, 350 G PIENO, ŠAUKŠTO KRAKMOLO. GAUNASI TIKRAI PUIKIAI - NEBŪNA SKYSČIO, GERAI ĮSIDEDA ;)


Daugiau receptų