Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Alkanųjų užkepėlė

  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išsiverdame 6-8 bulves su lupyna (jei nedidelės 8 bulvės, jei didesnės 6).
Per tą laiką, kol bulvės verda, pakepiname faršą su svogūnu ir priekoniais (jei nemėgstate riebiai, tai geriausiai rinktis vištienos faršą, o jei šeimyna mėgsta riebiau, tai kiaulienos).
Apkepusį faršą sudedame į dubenį, atlaisvinę keptuvę joje apkepame susmulkintus pievagrybius ir svogūną su morkomis, taip pat pagal skonį dedame prieskonių (jie turėtų būti smulkiai supjaustyti).
Išvirtas bulves nulupame, sujaustome apvaliais griežinėliais ir gražiai sudedame, geriausiai, į stiklinę, aliejumi pateptą kepimo formą. Dedame taip, kad griežinėliai būtų vienas šalia kito, bet ne vienas ant kito.
Tuomet antras sluoksnis - faršas (kurį Jūs pasirinkote), trečias sluoksnis - pakepinti pievagrybiai su morkyte ir svogūnu, ketvirtas - sudedame likusius bulvių griežinėlius, tokiu pačiu principu kaip pirmą sluoksnį ir ant viršaus užbarstome sutarkuotą sūrį.
Tada pilamas į indą pienas (beje, Jūs galite pilti grietinėlę, jei mėgstate riebiau) ir visa tai galite dėti į 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 minučių.
Kai per stiklinį indą pamatysite, kad pienas jau pavirto permatomu (nebe baltos spalvos, o vandeningas), jau galėsite traukti iš orkaitės.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Roberta

Komentarai (78)


  • Saulė 2014-03-25 19:50

    Šiandien gaminau šią užkepėlę. Vyras nebuvo sužavėtas. Sakė, kad nieko įpatingo. Vaikai taip pat nevalgė. Daugiau nekepsiu.


  • Egle 2014-01-24 13:21

    visi produktai virti ir kepti,tai ką kepti dar 30 min?


  • Toma 2014-01-24 13:13

    As labai daznai darau si apkepa, vyrui labai patinka, vienas is skaniausiu patiekalu


  • Jurga 2013-01-10 13:57

    paskaičius komentarus išeitu nuostabi komedijinė knyga ypač apie orkaitės indus ir katštį Ačiū Egidijui už praskaidrintą dieną. O įvairiausiais būdais dažnai gaminam šį patiekalą ir su pienu ir be jo ir nieko neapkepindami, čia jau fantazijos reikalas


  • Kikile 2013-01-09 02:54

    daznai negaminu, tai vyrui cia buvo pati skaniausia diena savaitei.. tikrai labai skanu ir paprasta, kartosiu!!! bet kazkaip labai slapiai gavosi, daug sultinio nupyliau, manau padauginau pieno.. labai labai niam niam niam rekomenduoju


  • ugnele 2012-12-16 13:59

    dabar gaminsiu si patiekala, tikiuosi skanus ! ))


  • Lina 2012-12-04 21:27

    Aš tai norėčiau paklausi, kokio tūrio inde viskas telpa (pagal receptą). Turiu tik vieną, nedidelį, tai būtų pravartu žinot, kiek kartų visko sumažint reiktų


  • :) 2012-10-30 19:14

    Labai skanu su jautienos farsu ir vietoj bulviu spageciai... Gaminimas toks pats...


  • JvD 2012-06-05 14:04

    Labai skanu! Aciu autorei uz receptuka, tik as vietoj farso dejau smulkiai pjaustyta vistiena, o vietoj bulviu - virtus ryzius. Darzoves galima det pagal savo skoni ir fantazija, tad pagardinau pomidoru bei paprika, tad gavos tokia vistienos apkepele, kokia kazkada valgydavau Delano picerijoj Liuks!


  • Sandra 2012-06-01 23:25

    Prisijuokiau is Egidijaus komentaro ))))))))))))) Cia tarp kitko ))))

    Rytoj bandysiu si patiekaliuka ir as


Daugiau receptų