Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baklažaniniai ikrai
AUTORIUS:
Natalja
INGREDIENTAI:
3 vienetai baklažanų
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
3 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų (raudonieji)
4 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Baklažanus ištepti aliejumi, pašauti į orkaitę ir kepti, kol susprogs odelė, apie 15 min. Tada šaukštu išimti iš balažanų minkštimą.
Pomidorus nuplikyti ir nulupti odelę. Smulkiai supjaustyti.
Svogūną susmulkinti, užpilti verdančiu, o po to šaltu vandeniu.
Viską sumaišyti, pasūdyti pagal skonį, suberti pipirus. Gautą masę sutrinti. Supilti aliejų, išmaišyti.
Prieš patiekiant apibarstyti žalumynais.

Baklažaniniai ikrai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Baklažanus ištepti aliejumi, pašauti į orkaitę ir kepti, kol susprogs odelė, apie 15 min. Tada šaukštu išimti iš balažanų minkštimą.
Pomidorus nuplikyti ir nulupti odelę. Smulkiai supjaustyti.
Svogūną susmulkinti, užpilti verdančiu, o po to šaltu vandeniu.
Viską sumaišyti, pasūdyti pagal skonį, suberti pipirus. Gautą masę sutrinti. Supilti aliejų, išmaišyti.
Prieš patiekiant apibarstyti žalumynais.

Receptą atsiuntė Natalja

Komentarai


Daugiau receptų