Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Bandelės su varške

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlai pirmiausia paruošiamas įmaišalas. Jis pakildomas ir tik vėliau tešla užminkoma, kildoma, formuojamas kepinys, vėl kildomas ir kepamas.
Įmaišalui imamos iš karto visos kepiniui skirtos mielės. Jos sutrupinamos, užberiamos šaukšteliu cukraus ir užpilamos 25—30 laipsnių temperatūros pienu.
Tada beriami gerai išsijoti bei, jei yra galimybė, iki 20 laipsnių temperatūros pašildyti miltai ir šaukštu maišoma, kol masė pasidaro tirštos grietinės konsistencijos.
Indas pastatomas šiltai maždaug 20 minučių.
Kai įmaišalas pakyla (jo padvigubėja) tešla minkoma rankomis, suberiami likusieji miltai, sudedami su 100 g cukraus išsukti 2 kiaušiniai ir prieskoniai.
Lydytas sviestas supilamas po truputį į baigiamą minkyti tešlą. Išminkyta tešla yra vienalytė, blizganti, nelimpanti prie rankų ir indo dugno, joje gausu oro burbuliukų.
Ši tešla uždengiama ir 1 val. palaikoma šiltai, kad pakiltų (jos tūris padvigubėja).
Skarda ar forma, kurioje bus kepamas kepinys, ištepama margarinu ar sviestu.
Pagaminta tešla iškočiojama stačiakampiu papločiu.
Ištrinta varškė išsukama su 100 g cukraus, razinomis ir 1 kiaušiniu.
Ant jos sudedamas varškės įdaras.
Visas paplotis supjaustomas kvadratėliais (jų kraštai užriečiami).
Jie sudedami į aliejumi išteptą skardą ir pakildinami (20 min.).
Vėliau aptepami išplaktu kiaušiniu ir kepami vidutinio karštumo (175 laipsnių temperatūros) orkaitėje.
Ar kepinys iškepęs, tikrinama plonu mediniu smaigu. Jis įsmeigiamas į kepinį ir ištraukiamas. Jei kepinys iškepęs, smaigas būna švarus ir sausas.
Išimtas iš orkaitės (ir iš kepimo skardos) kepinys dedamas ant stalo ir uždengiamas audiniu, kad atvėstų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ramunė

Komentarai (14)


  • (anonimas) 2011-02-22 19:05

    jega


  • paula 2010-12-28 12:18

    tikrai nera varskes is viso ar jos reikia deti?


  • tete 2010-11-24 13:03


  • sandra 2010-11-08 10:02

    parasyta bandeles su varske o varske nepamineta kiek jos deti i bandeles


  • Klaudia 2010-08-22 14:44

    Bandysiu vėliau kept, tik man pora neaiškumų. Kiek iš pradžių tešlai reikia miltų? Ir kaip su tais kiaušiniais, kiek ko reikia įdarui ir kiek tešlai? Nes rašoma kad reikia 2 kiaušinių, tai trynius ir į tešlą dėt, ir į įdarą, ir dar aptept..


  • When a Tornado meets a Volcano... 2010-08-10 10:46

    receptas is Beatos blog' - negrazu


  • Aiste 2010-06-11 11:20

    nesuprantu kas cia neaisku nors pati tik neseniai pradejau gaminti bet viskas parasyta suprantamai ir pakankamai aiskiai... na gal todel taip nes nuo mazens maciau kaip mama ivairiausius dalykelius gamina tai nuojauta atsirado


  • LoVe 2010-05-30 09:53


  • :parselis: 2010-02-28 21:40

    gavosi skanu...bet gavosi mieliniai blynai su varske...kazkaip nelabai isejo...mmmm....kaip gaila, gal per sunkus receptas...pirma karta su mielemis kazka dariau


  • :parselis: 2010-02-28 21:38

    arselis:


Daugiau receptų