Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Blyneliai su įvairiais įdarais

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas.
Viskas pasūdoma, gerai išplakama ir galiausiai sukrečiami išplakti baltymai.
Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi.
Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje.
Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus.
Kai lietinis pagelsta — apverčiamas.
Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami.
Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti.
Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami.
Įdaras gali būti įvairus.
Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose, sumaišomi su mėsa ir viskas pagardinama prieskoniais.
Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos bei vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.
Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis bei kiaušiniais ir viskas pagardinama grietine, prieskoniais bei druska.
Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
Švieži grybai smulkiai supjaustomi, ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių ir viskas išmaišoma.
Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama prieskoniais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Virga

Komentarai (8)


  • me 2014-10-11 14:00

    eikit jus su savo mikrobanginem


  • akinis 2011-12-06 13:26

    seip skanu bet norejau pasilditi mikrobangeja ir viskas sprogo :-)


  • (anonimas) 2011-05-15 18:48

    :bloga: :super: :super: :bloga: :-D :-p ;-) :-( :-) ;-) :-D :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :super: :super: :super: :super: :super: 8-| :bomba: n :soku:


  • Tania 2011-04-22 22:40

    As tai darau su desrelemis,suriu,pievagrybiais :jee:


  • Tania 2011-04-22 22:38

    Neblogas receptelis ;-)


  • viktorija 2010-10-30 19:12

    visai toksai nieko...man tai patiko ;-)


  • Regina 2010-04-17 15:42

    Kepeneliu idaras gavos skanus,bet sausas :super:


  • alma 2009-03-02 14:19

    labai neblogas idaras su rukyta lasisa. Lasisa susmulkinama sumaisoma su krapais smulkintais ir dedam ant lietinio ,susukm voleli.as dejau dziovintus krapus ir pasildziau mikrobangeje.pabandykit :super:


Daugiau receptų