Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulviniai "lizdai"
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek muskato (maltas)
1 vienetas svogūnų
250 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
250 mililitrų baltojo vyno
2 valgomieji šaukštai pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti, išvirti pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilti, karštas bulves sutrinti. Pridėti sviestą, kiaušinio trynį, karštą pieną, gerai išmaišyti.
Smulkiai supjaustytą svogūną ir česnakus apkepinti aliejuje, pridėti faršą, vyną, druskos pagal skonį, žiupsnelį malto muskato, juodųjų pipirų. Išmaišyti ir 20 minučių patroškinti. Sudėti džiūvėsėlius, permaišyti.
Iš bulvių masės formuoti rutuliukus, dėti į aliejumi pateptą kepimo formą. Kiekvieno rutuliuko centre daryti įdubimą, į kurį pridėti įdaro. Kiaušinio baltymą suplakti iki standžių putų ir uždėti po šaukštą ant "lizdų".
Kepti 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol truputėlį apskrus.

Bulviniai "lizdai"

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves nuskusti, išvirti pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilti, karštas bulves sutrinti. Pridėti sviestą, kiaušinio trynį, karštą pieną, gerai išmaišyti.
Smulkiai supjaustytą svogūną ir česnakus apkepinti aliejuje, pridėti faršą, vyną, druskos pagal skonį, žiupsnelį malto muskato, juodųjų pipirų. Išmaišyti ir 20 minučių patroškinti. Sudėti džiūvėsėlius, permaišyti.
Iš bulvių masės formuoti rutuliukus, dėti į aliejumi pateptą kepimo formą. Kiekvieno rutuliuko centre daryti įdubimą, į kurį pridėti įdaro. Kiaušinio baltymą suplakti iki standžių putų ir uždėti po šaukštą ant "lizdų".
Kepti 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol truputėlį apskrus.

Komentarai (2)


  • Kristina 2010-08-08 16:02

    Labai skanu. Darant mažus lizdelius galima patiekti kaip užkandį :) Patogu valgyti :super2:


  • Errnyte 2010-06-22 14:46

    Sitas patiekalas labai skanus, vertinu 10 balu. ;-)


Daugiau receptų