Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Bulvytės fri

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti maždaug 3 cm ilgio ir 0,5 cm pločio strypeliais. Supjaustytas gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintuose riebaluose ar aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja. Išgriebtas laikyti karštai. Taip paruoštos bulvės tinka prie įvairių mėsos patiekalų, prie patiekalų iš paukštienos, vištos, įvairių suktinukų ir t.t. Šias traškančias bulves skanu valgyti ir su kefyru ar rūgusiu pienu, tinka prie įvairių lapinių salotų ir kitų daržovių.

Komentarai (49)


  • france 2013-03-15 10:54

    bulvytes reikia valgyti su sumaisytu padazu (majonezas su keciupu)pamirkai ir valgai.Prancuzai negeria jokiu kefyru, jie ragauja su raudono vyno taure, apskritai prancuzijoje restoranuose ar kavinese visi patiekiami valgiai su vyno taure, alu retas ten geria


  • llina 2012-05-02 17:37

    eu blog


  • marius112 2012-05-02 17:34

    puiku puiku


  • dzinas 2011-07-05 08:32

    o we dar is kur bulviu gaut???


  • dzinas 2011-07-05 08:27

    nu ble gal gali detaliau labai sunku subrast bandziau bulve pjaut su linijuote ir piestuku te nusipieseu linijas bet kai pjoveu su peiliu tai ysipjoveu nu uzdejau keptuwe pripyleu pilna aliejaus bet kad ble nekepe parasyk detaleu kaip ten ka


  • bogdan 2011-05-13 22:47

    kiek minuciu reikia kaitinti bulves fri alejuje?


  • rima 2011-03-17 13:48

    labai skanu


  • karolke 2011-02-01 14:54

    isivaizduoju kaip jau kepa bulves tie kurie jau labai ismano ir sako ,,kas jau nemoka tu bulviu kepti'#039; top: bulves kepti moka visi taciau priklauso nuo to kokias bulves kepi ir kaip jas kepi.Beje man atrodo kad sis internetinis puslapis ir duoda visokiu receptu kuriuos kavineje jauciu visi tik ir gamina is tokiu kaip tas Tad reikia dar dziaugtis kad yra tokiu!!!!!!!!!!!!


  • diana 2010-12-22 19:59

    visai ne taip reikia jas supjaustiti lazdelemis tuomet pili i keptuve tiek aliejaus kol jos bus po aliejum ir kepti 10 min.labai lengva ir skanu o jus kas raso virti reikia ir pan tai esate tiesiog idijotai ha ha ha su keciupu labai skanu be to ira sveika galite jas nuvezti i laboratorija ir bus istirta bet reiks moket 150 lt oku:


  • Anonimas 2010-12-15 10:59

    Šiaip tai jas reikia visai kitaip daryti. Reikia nuskusti supjaustyti į tas lazdeles. Į puodą įpilti aliejaus jį užvirinti tada įdėti bulvytes ir maišyti kol apskrus , tada dar palaikyti kokias dvi minutes puode. Išimti iš puodo padėti ant virtuvinio popieriaus ir juo bulvytes užkloti. Nusausinti riebalus. Ir patiekti Man taip labai skanu su kečupu


Daugiau receptų