Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Čirviniai blynai
AUTORIUS:
Ilona
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų miltai
3 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
100 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 stiklinė pieno
1.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį.
Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Trynius išsukite cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri.
Palengva įmaišykite grietinę, supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
3.
Gautą mišinį supilkite į miltus ir užmaišykite skystą tešlą.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir šaukštu kabindama iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą.
4.
Paruoštą tešlą palikite pusvalandį pastovėti, kad miltai išbrinktų.
5.
Gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iškepkite blynus.

Čirviniai blynai

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį.
    Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.

  2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
    Trynius išsukite cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri.
    Palengva įmaišykite grietinę, supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.

  3. Gautą mišinį supilkite į miltus ir užmaišykite skystą tešlą.
    Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir šaukštu kabindama iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą.

  4. Paruoštą tešlą palikite pusvalandį pastovėti, kad miltai išbrinktų.

  5. Gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iškepkite blynus.

Receptą atsiuntė Ilona

Komentarai


Daugiau receptų