Maistas 

 

Skaniausi receptai, naudingiausi maisto patarimai ir ekspertų interviu – gamindami pagal juos, niekada neprašausite

Taip marinuoti svogūnai idealiai tiks prie šašlykų: užsirašykite receptą

Jeigu ieškote, ką patiekti prieš šašlykų – marinuoti svogūnai bus puiki išeitis. Siūlome pasigaminti jų namuose, nes neužima daug laiko ir nereikalauja daug pastangų. Viskas, ko jums reikia, yra: 2 nedideli mėlynieji svogūnai, 120 ml vandens, 60 ml obuolių acto; 1-2 v.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 4 žirnelių kvapiųjų pipirų. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką. Visus kitus ingredientus sumaišykite, kad ištirptų cukrus.
Receptai Prieš 13 val.

Labai skanus vištienos receptas abejingų nepaliks: vienas ingredientas nustebins

Į TV3 eterį grįžta laida „LIDL grilio talentai“. Pirmojoje laidoje buvo gaminami paukštienos patiekalai. Tačiau neapsigaukite – tinkamai iškepti vištieną, anot laidos vedėjo Vytaro Radzevičiaus, taip pat yra tikras iššūkis. Laidoje kartu su aktore Ineta Stasiulyte varžėsi profesionalas Marius Gudelaitis, kuris patiekalus ant grilio kepa daugiau nei 20 metų. Marius laidoje parodė, kaip pasigaminti glazūruotus vištos sparnelius.
Receptai Prieš 15 val.

Sultinga ėrienos nugarinė pagal Gian Lucą: tirps burnoje

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart apsilankęs Tuomų ūkyje Gian Luca atskleidė, kaip pasigaminti sultingą ėrienos nugarinę su smidrais ir artišokais. Gian Luca vyko į Ukmergės rajone esantį Tuomų ūkį, kur jį priėmė Gražvydas ir Edita. Kaime, kuriame dabar ūkininkauja Edita ir Gražvydas, anksčiau gyveno moters seneliai.
Receptai 2024-04-30

Vilniuje rinks įspūdingiausią tortą: pasakė kur ir kada

Gegužės mėnesį Vilniuje rengiamas antrasis įspūdingiausio torto konkursas, kuriame savo talentą gali pademonstruoti visi Lietuvos konditeriai – ir profesionalai, ir mėgėjai. Konkursui pagamintus tortus vertins televizijos laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, vestuvių planuotoja Laura Vagonė ir kiti komisijos nariai.
Maistas 2024-04-30

Šefas išdavė skaniausių orkaitėje keptų bulvių receptą: tinka prie visko

Keptos bulvės, traškios išorėje ir minkštos viduje, tinka ir pietums, ir vakarienei, o kai kurie patiekalai be šio garnyro neįsivaizduojami. Kad kaskart pavyktų išsikepti tobulas bulves, virtuvės šefo teigimu, yra vienas paprastas veiksmas, kurį visada reikia atlikti. Virtuvės šefas Mr Grubworks, kuris „TikTok“ paskyroje @thegrubworks dalijasi maisto gaminimo patarimais, gudrybėmis ir receptais, pasidalijo patarimu, kaip išsikepti tobulai traškias keptas bulves su česnakais ir rozmarinu.

Į šaltibarščius įdėjo 1 slaptą ingredientą: dabar gamina tik taip

„Kai tik nors šiek tiek atšyla, mes puolame gaminti savo taip mėgstamų šaltibarščių. Mano teta juos gali valgyti kasdien visa vasara. O kaip jūs? Ar turite savo mėgstamą variantą? Jei ne,viliuosi šis jums patiks. Vienas neįprastas produktas ir skonis “, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Receptai 2024-04-30

Taip gaminti šaltibarščius išmokė uošvis: išeina daug skanesni

„Turiu tetą Laimą, kuri šaltibarščius vasarą gali valgyti kasdien. O mano mažoji ją vadina Pink sriuba ir irgi pasimėgaudama valgo. Šį kartą sriuba gaminau pagal uošvio receptą. Labai skanu, ir tas agurkų traškėjimas čia buvo super. Visada agurkus tarkuodavau, o šį kartą pjausčiau smulkiais kubeliais. Čia naudojamas mineralinis vanduo, bet jei jums tai nepriimtina, pilkite pieno“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Receptai 2024-04-29

Užsisakę patiekalų populiariame Žemaitijos restorane jų net nebaigė: žodžių į vatą nevyniojo

Šią apžvalgą noriu pradėti paminėdamas, kad jau keli metai iš eilės vyksta graži akcija „Pavaišink senjorus cepelinais”, kurios metu, vasario mėnesio pirmą sekmadienį, daugelis maitinimo įstaigų vaišina senjorus cepelinais. Kasmet prie šios gražios akcijos prisijungia vis daugiau maitinimo įstaigų. Yra ir tokių, kurios šioje akcijoje dalyvauja jau kelinti metai iš eilės. Vienas iš tokių yra restoranas „Arka”, kuris šiemet pavaišino 200 senjorų.

Taip keptos vištienos šlaunelės sužavės visą šeimą: prašys pakartoti

Paprasta paruošti, sotu ir pigu – sakote, taip nebūna? Pritrūkusiems idėjų gardžiai ir nebrangiai vakarienei, kulinarijos meistrai turi pasiūlymą – iškepkite orkaitėje sultingas vištienos šlauneles su daržovių garnyru. Šiam patiekalui paruošti prireiks vos tik kelių eurų ir vieno indo, o jo užteks ne tik vakarienei, bet ir pasirūpinti pietumis darbe.
Receptai 2024-04-28

Šiukštu į kiaušinienę nepilkite pieno: pasakė, kodėl

Kiaušinienė gali būti vienas iš paprasčiausių pusryčių meniu produktų, kuriuos galima pasigaminti namuose, tačiau, kaip lengva ją pasigaminti, taip pat lengva ją ir sugadinti. Viena dažniausių klaidų, kurią žmonės daro gamindami kiaušinienę, yra pieno arba grietinėlės įpylimas. Galbūt nuo pat vaikystės kiaušinius plakėte su pienu, bet mes jums tai sakome dabar: Laikas liautis.

Pavasariškas ir greitas receptas: žuvies mėgėjams – itin patiks

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti lengvą ir pavasarišką patiekalą – žuvį baltojo vyno padaže su gaiviomis brokolių salotomis. Žuvį galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje, tačiau žuvis iškepta orkaitėje bus tvirtesnė ir stangresnė.  Žuviai vyno padaže reikės: Kilogramo menkės filė Didelės saujos vyšninių pomidorų Poro Šviežių bazilikų, petražolių Taurės baltojo vyno Citrinos  80 gr.
Receptai 2024-04-28

Desertui ir pusryčiams tinkanti naminė granola: sveika alternatyva smaližiams!

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti sveiką desertą, kuris tiks ne tik pasisaldinimui, bet gali tapti ir puikiais pusryčiais. Svarbiausia šiame recepte – proporcijos.  Granolai reikės:  350 gr. avižinių dribsnių 200 gr. riešutų (pekino, migdolų) 200 gr. džiovintų uogų (spanguolių, vyšnių) 200 gr. sėklų (moliūgo, saulėgrąžų) 100 gr.
Receptai 2024-04-28

Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą

„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos. Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
Receptai 2024-04-27

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: vertas 10 balų

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai: 2 kg kiaulienos sprandinės; 3 skiltelės česnako; 2 svogūnai; druskos, pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 l kefyro.
Receptai 2024-04-26

Paragavę patiekalų Ukmergės užeigoje, pasijuto lyg geležinkelio bufete: daugiau ten kojos nekels

Sakoma: lašas po lašo ir akmenį pratašo. Panašiai su manim. Aš esu geras iki tos akimirkos, kol aplinkiniai mano atžvilgiu elgiasi gerai. Tam kad mane išvesti iš kantrybės, reikia stipriai pasistengti. Tad po trumpos įžangos noriu jums papasakoti apie vietą, kuriai tai padaryti pavyko.

Taip keptus kotletus pamėgo visa šeima: ragina išbandyti receptą

„Sotūs, skanūs ir šiek tiek kitokie kotletai nei tradiciniai su grybų nata“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 40 min. Mėsos masei:  500 g smulkintos kiaulienos;  Kiaušinis;  Druskos, pagal skonį;  Žiupsnis pipirų;   1 a. š. maltos mėsos prieskonių  30 g sviesto;  4 v. š. grietinėlės;  2 v. š. manų;  1 skiltelė česnako;  Miltų kotletams apvolioti.
Receptai 2024-04-25

Šis kopūstų troškinys idealiai tiks tokiems orams: sotu, skanu ir greita

„Apie šią sriubą–troškinį: soti, skani (primena kažkiek balandėlius) ir greitai pagaminama. Maltą mėsą naudokite kokią mėgstate ar kokios turite namuose. Tačiau šioje sriuboje yra vienas slaptas ingredientas, kuris šiai sriubai suteiks labai skanų poskonį“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Receptai 2024-04-24

Radzevičių žavi ir kitokie grilio patiekalai: atskleidė, koks desertas tapo nepakeičiamu

Vos atėjus pavasariui – kad ir koks oras bebūtų – daugelis lietuvių puola ruoštis artėjančiam grilio sezonui. O kartu su juo į TV3 eterį jau trečius metus iš eilės grįžta ir bene gardžiausia „LIDL grilio talentų“ laida. Visi mėgstantys gaminti ir skaniai pavalgyti kiekvieną penktadienį nuo šiol turės progą išvysti net du gardžius receptus – vieną žvaigždės, ir antrą tikrą kepsninių meistro.

Atrado skaniausią vištienos krūtinėlės receptą: apsilaižysite pirštelius

„Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas. Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Receptai 2024-04-23

Atskleidė superinį balandėlių receptą: idealiai tiks su bulvėmis

„Vienintelis dalykas, ko reikia norint pagaminti skanius balandėlius – tiesiog sekti recepto instrukcijas žingsnelis po žingsnelio ir tada jau mėgautis sočiu ir gardžiu patiekalu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė. Reikės: 1 nedidelio kopūsto; 600 g kiaulienos faršo; 140 g (pusiau) išvirtų ryžių; 3 vidutinio dydžio morkų; 1 vidutinio dydžio svogūno; 3 valg. š. miltų; 2 valg. š. pomidorų padažo; 1,5 valg. š. grietinės; 1 kubelio vištienos ar daržovių sultinio; 1 arb.
Receptai 2024-04-22
Į viršų