Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Desertinis cukinijų pyragas
AUTORIUS:
Kristina
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Nuostabus skonio pyragas, kurio pagrindinio ingrediento, cukinijos, tikrai neatspės niekas, nes skonis yra nuostabus šio pyrago. Nuostabus skonio pyragas, kurio pagrindinio ingrediento, cukinijos, tikrai neatspės niekas, nes skonis yra nuostabus šio pyrago. Kristina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų cukinijų
200 gramų miltai
2 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 vienetas citrinos žievelės
2 valgomieji šaukštai aguonų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
Glajui:
0.5 vieneto citrinų sultys
100 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Supilti aliejų ir dar porą minučių paplakti. Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais, aguonomis. Mišinį pilti į kiaušinių plakinį, sudėti tarkuotą cukiniją ir pusę tarkuotos citrinos žievelės. Viską kruopščiai išmaišyti.
3.
Pilti į kepimo indą ir kepti 190 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
4.
Iškepus pyragui ir jam vėstant pasiruošti glajų: cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir puse tarkuotos citrinos žievelės. Pyragui pravėsus užpilti glajų ant viršaus. Skanaus!

Desertinis cukinijų pyragas

Recepto autorius: Nuostabus skonio pyragas, kurio pagrindinio ingrediento, cukinijos, tikrai neatspės niekas, nes skonis yra nuostabus šio pyrago. Kristina
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Glajui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka.

  2. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Supilti aliejų ir dar porą minučių paplakti. Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais, aguonomis. Mišinį pilti į kiaušinių plakinį, sudėti tarkuotą cukiniją ir pusę tarkuotos citrinos žievelės. Viską kruopščiai išmaišyti.

  3. Pilti į kepimo indą ir kepti 190 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

  4. Iškepus pyragui ir jam vėstant pasiruošti glajų: cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir puse tarkuotos citrinos žievelės. Pyragui pravėsus užpilti glajų ant viršaus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina

Komentarai


Daugiau receptų