Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Dovilės tinginys

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sausainius smulkiai sutrupinti rankomis, užpilti lydyto sviesto, kakavos, žiupsnelį citrinos rūgštelės ir saldinto sutirštinto pieno.
Viską gerai išmaišyti ir suslėgus palaikyti šaltai apie 6 val.
Sušalus supjaustyti ir patiekti.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Dovilė

Komentarai (47)


  • nijolė 2012-07-06 23:34

    Aš sausainius imu gaidelį 1 kg 200gr sviesto 1indeli kondensuoto pieno su cukrumi. Kakava imu olandiška tamsiai ruda jos mažiau reikia .Išlydau sviesta sudedu kakava gerai išsuku kad nebutu gumuliuku tada dedu kondensuota pena išmaišau ir pilu ant smulkintu sausainiu.Viska sudedu i maišiuka ir atsaldau saldutuve.


  • Sweety 2012-05-26 14:39

    As darau taip: 3 pokelius GAIDELIO sausiniu sulauzau(sausaini padalinu i 4 kvadratukus) ir taip su visais. Paskui i dideli puoda idedu daugiau negu puse pokelio sviesto. Ji istirpinu. Paskui pilu kondensuota piena(su lietuvaites atvaizdu arba rokiskio, nes jie geriausiai tinka siam skanestui) ir sumaisau iki vientisos mases. Nebutina deti viso kondensuoto pieno, nes tada mase bus per daug skysta, todel siek tiek jo palieku. Isjungiu virykle. I susilusi puoda dedu kokius 3-4 saukstus kakavos(paprastos, karcios) ir vel viska gerai gerai maisau iki vientisos mases. Tada dedu sulauzytus sausainius ir sumaisau gauta mase. Viska sudedu i plastikini (permatoma) maiseli ir ant lenteles suformuoju norima forma(bent jau as padariau pailga "esra". Reikia palaikyti saldytuve per nakti. Kita diena isimti is saldytuvo ir ragauti. SKANAUS!! )))


  • tadas 2012-04-05 23:18

    @inga
    sviestas stingtina viska o ne pats kondencuotas pienas


  • Inga 2012-04-05 19:27

    O jei kondensuotas pienas nevirinamas jis sustingsta Kazkaip man tas tinginys atrodo gausis issizerges.Visus tinginiu receptus kokius turiu ir pagal kuriuos esu gaminusi-kondensuotas pienas pavirinamas.Ar yra gaminusiu butent pagal si recepta?Ar gavosi?Sudomino,kad rugstele dedama-kazkas naujo.


  • tadas 2012-03-15 01:23

    as kaip darau
    prisitrupinu sausainiu siektiek turetu atsargos nezinia gal mase bus per skysta ir ptritruksit sausainiu
    vandens voneleje istripinti sviesta istirpus supili saldinta kondencuota piena y tirpinta sviesta isidieti kakavos beskones 1-2 saukstus ar kiek norite ji reikalinga tik spalvai igauti ar noritie sviesiai ruds ar tamsiai jum rinktis
    savam skoniui galite isideti sau patinkanciu riesutu karta naudojau migdolinius labai skaniai gavosi galite dietis net sausiu pusriciu tai todel nutiko nes pritrukau sausainiu tai kad gautusi kietesne pase dadejau ju gavosi puikiai.
    mase turi gautis gan tvirta negali buti skysta sunkiai susals ir kai trupinsit sausainius stenkites trupinti iki trupiniu o ne stambiu gabaliuku taip daug skaniau bus ir suketes mase daug geriau dedame y paprastus maiselius ir y kamera.
    ir joks cia doviles receptas senas skanus receptas zinomas daugumos zmoniu


  • Rita 2012-01-22 21:29

    as tai pavirinu kokias 5 min sviesta su kondensuotu pienu


  • Otilija 2011-11-25 10:12

    O neisejo per saldziai jums???


  • Gabyte 2011-11-02 09:53

    niam arselis:


  • lauryte3 2011-10-19 16:33

    valgyti su vaniliniais ledais dar skaniau?


  • nomnom 2011-10-18 16:26

    einu pirkti produktų... niam


Daugiau receptų