Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Draugės obuolių pyragas
AUTORIUS:
Monika
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
1 stiklinė cukraus ((pyragui))
50 gramų cukraus ((trupiniams))
6 vienetai obuolių (dideli)
5 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų ((pyragui))
150 gramų kvietinių miltų ((trupiniams))
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto ((trupiniams))
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia siūlyčiau pasigaminti trupiniams skirtą tešlą, nes ją prieš tarkuojant geriausia apie pusvalandį palaikyti kameroje.
100 g sviesto ir 50 g cukraus išlydyti ant silpnos ugnies ir atvėsinti.
Paskui sudėti apie 150 g miltų ir gerai išmaišyti. Tešla turėtų būti sausa, biri ir nelipti prie rankų.
Tada paskirstyti tešlą į mažesnius gabaliukus ir dėti į šaldymo kamerą.
Kol tešla trupiniams šąla, gaminti pyragui skirtą tešlą.
Pirma obuolius nulupti ir supjaustyti stambiais griežinėliais, apibarstyti cinamonu arba trupučiu cukraus.
Į dubenį sumušti kiaušinius, įdėti žiupsnelį druskos, 1 stiklinę cukraus, vanilinio cukraus ir gerai išsukti plakikliu.
Į kiaušinių plakinį toliau plakant suberti 2 stiklines miltų ir gerai maišyti.
Tada suberti pjaustytus obuolius ir dar lengvai pamaišyti.
Galiausiai skardą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti pyragui skirtą tešlą.
Kai trupiniams skirta tešla truputį atšąla, ją burokine tarka užtarkuoti ant obuolių pyrago tešlos ir kepti apie 40 min. 180 laisnių temeratūroje.
Pyragas skaniausias karštas, patiektas su ledais.
Skanaus.

Draugės obuolių pyragas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia siūlyčiau pasigaminti trupiniams skirtą tešlą, nes ją prieš tarkuojant geriausia apie pusvalandį palaikyti kameroje.
100 g sviesto ir 50 g cukraus išlydyti ant silpnos ugnies ir atvėsinti.
Paskui sudėti apie 150 g miltų ir gerai išmaišyti. Tešla turėtų būti sausa, biri ir nelipti prie rankų.
Tada paskirstyti tešlą į mažesnius gabaliukus ir dėti į šaldymo kamerą.
Kol tešla trupiniams šąla, gaminti pyragui skirtą tešlą.
Pirma obuolius nulupti ir supjaustyti stambiais griežinėliais, apibarstyti cinamonu arba trupučiu cukraus.
Į dubenį sumušti kiaušinius, įdėti žiupsnelį druskos, 1 stiklinę cukraus, vanilinio cukraus ir gerai išsukti plakikliu.
Į kiaušinių plakinį toliau plakant suberti 2 stiklines miltų ir gerai maišyti.
Tada suberti pjaustytus obuolius ir dar lengvai pamaišyti.
Galiausiai skardą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti pyragui skirtą tešlą.
Kai trupiniams skirta tešla truputį atšąla, ją burokine tarka užtarkuoti ant obuolių pyrago tešlos ir kepti apie 40 min. 180 laisnių temeratūroje.
Pyragas skaniausias karštas, patiektas su ledais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Monika

Komentarai (46)


  • niamukas 2016-12-09 21:06

    Sis pyragas man pats skaniausias yra, tiek prie kavos tiek prie pieno jis tiks, valgyt kol siltas yra. Skanaus ir jums!!


  • w 2015-09-08 18:56

    o.o


  • a 2015-09-08 18:56

    :3


  • .......I don care..... 2015-09-08 18:56

    :) :p :D O.o ;) :( B-) <3 -.- :3


  • lina 2015-07-27 05:29

    Labai skanus


  • Valentina 2014-05-04 16:17

    Isbandytas receptas labai skanus ,


  • Rama 2014-04-12 18:42

    Tikrai labai skanu, labai,patarciau ir jums pasidarykite


  • anonime 2013-10-26 19:50

    pasaka,labai skanus 8-| bet kepimo milteliu reikia deti :-s


  • (anonimas) 2013-02-03 09:25

    vacia tai daiktas :-D :-p ;-) :-( %-)


  • Zose 2012-02-09 10:55

    As i obuoliu pyraga visuomet dedu citrinos. Be citrinos pyrago skonis primena blynus su obuoliais. As dedu po 300gr margarino, cukraus, miltu, 4-5 kiausinius, kepimo milteliu ir 1/2 citrinos sulciu. Obuoliu dedu daug. :super:


Daugiau receptų