Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Graikiškos salotos

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į salotinę supjaustom stambiai pomidorus, agurkus, grežinėliais supjaustom svogūnus. Padruskiname, užpilame aliejaus (nemaišom), ant viršaus dedam nepjaustytą sūrį, pabarstom ant sūrio oregano, gražiai sudedam alyvuoges.


Taip pat galima įdėti paprikos, užlašinti citrinos sulčių (nors tai nededama į originalias salotas).

Skanaus

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai (9)


  • Gedas 2010-08-21 10:53

    Kretoje valgytų graikiškų salotų sudėtis buvo tokia: pomidorai, agurkai, paprikos (žalios), raudonieji svogūnai, džiovintos alyvuogės (tiksliau gal padžiovintos), ant viršaus stora riekė fetos sūrio (ne kubeliais kaip pas mus baruose), alyvuogių aliejus, kažkokie prieskoniai (turbūt oreganas, kaip daugelis rašo), druska. Galbūt buvo pašlakstyta ir citrinos rūgšties ar sulčių, nelabai pajutau. Va tep! Skanumėlis...


  • :) :) 2010-06-22 13:00

    Skanumelis tikrai itrauksiu i savo megstamu receptu knygele


  • dd 2010-05-18 21:04

    Keliavau po visą graikiją, ten nebuvau ragavęs salotų, kad nebūtų raudonų svogūnų. Nepasakokit nesamonių, svogūnai graikiškose tikrai turi būti.


  • Laura 2010-05-18 15:55

    Graikijoje gyvenau ir tikrosios graiksikos salotos yra daromos is siu produktu:
    agurkas, pomidoras, saldzioji paprika, raudonieji svogunai, alyvuoges, feta, alyvuogiu aliejus, siek tiek citrinos rugsties ( greikai ja pila bene visur ), oreganas, druska. padazas gali siek tiek skirtis,bet dazniausiai jis toks. o alyvuogiu aliejaus jie pila tikrai daug. o kiti priedai tai jau tik pagal paciu norus.


  • Xxx 2010-04-07 15:37

    Nesuprantu kodel lietuviai visur tuos svogunus kisa, tikrose graikiskose salotose ju ne kvapo. Atsizvelgiant i istorija, vietiniai net neaugindavo svogunu, nes butent vidurzemio juros salyse buvo naudojami kitokie prieskoniai, o svogunai ten veliau pradeti naudoti. O kalbant apie pacia Graikija ar Kreta, neteko man nei vienam restorane ten ragauti graikisku salotu su svogunais, o paprastai dar jos pateikiamos su tzatziki padazu, kuris velgi gaminamas kitaip, nei visuose lietuviskuose receptuose rasoma.


  • Dangira 2009-03-27 16:16

    Sutinku su Lina. Kretoje, kai valgiau, tai buvo ideta dar salotu ar kinietisko kopusto. Svogunas - raudonasis. Ir dar buvo paslakstytas vyno actu.


  • Rita 2009-02-28 17:00

    žiauriai mėgstu graikiškas salotas


  • jurate 2009-02-28 16:43

    Cia klasikines Graikiskos salotos,namie kiekvienas dadeda,kas patinka.....as pvz.dedu dar krutonu,irgi neblogai gaunas,na-skonio reikalas...


  • Lina 2009-02-28 15:47

    Graikijoje, krtos saloje, i sias salotas idedavo salotu arba lapinio kopusto


Daugiau receptų