Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Greitas ir gražus pyragas "Katedra"
AUTORIUS:
Ieva Mostukienė
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus pudros (glajui)
250 gramų cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kavos (glajui, tirpi)
2 arbatiniai šaukšteliai kavos (tirpi)
250 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai pieno (glajui)
1 arbatinis šaukštelis vandens (karštas)
250 gramų sviesto (arba margarinas kepiniams)
60 gramų sviesto (glajui)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Taip pat Jums reikės kepimo formos "Katedra". Receptą ir formą radau: kepu.greiciau.lt

1. Sumaišyti miltus, sviestą, kiaušinius, cukrų ir kepimo miltelius. Viską gerai išsukti iki vientisos lygios tešlos.
2. Pusę tešlos sudėti į silikoninę kepimo formą.
3. Kavą ištirpinti karštame vandenyje ir supilti į likusią tešlos dalį. Gerai išmaišyti.
4. Kavinę tešlą supilti ant paprastos tešlos ir švelniai pamaišyti, kad tešlos šiek tiek persimaišytų.
5. Kepti 180°C orkaitėje apie 40-50 min.
6. Glajus. Sviestą ištirpinti su pienu ir kava. Nuimti nuo ugnies. Į gautą masę per kelis kartus įmaišyti cukraus pudrą. Patepti atvėsusį pyragą paruoštu glajumi.

Greitas ir gražus pyragas "Katedra"

  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Taip pat Jums reikės kepimo formos "Katedra". Receptą ir formą radau: kepu.greiciau.lt

1. Sumaišyti miltus, sviestą, kiaušinius, cukrų ir kepimo miltelius. Viską gerai išsukti iki vientisos lygios tešlos.
2. Pusę tešlos sudėti į silikoninę kepimo formą.
3. Kavą ištirpinti karštame vandenyje ir supilti į likusią tešlos dalį. Gerai išmaišyti.
4. Kavinę tešlą supilti ant paprastos tešlos ir švelniai pamaišyti, kad tešlos šiek tiek persimaišytų.
5. Kepti 180°C orkaitėje apie 40-50 min.
6. Glajus. Sviestą ištirpinti su pienu ir kava. Nuimti nuo ugnies. Į gautą masę per kelis kartus įmaišyti cukraus pudrą. Patepti atvėsusį pyragą paruoštu glajumi.

Receptą atsiuntė Ieva Mostukienė

Komentarai (3)


  • Irena 2014-04-15 17:19

    Kažkokia produktų mišrainė.Kodėl neparašyti pirmiau produktus tešlai, o po to glajui. Ir juokinga - kur recepte kiaušiniai ir kiek jų reikia. Jei nesi profesionali kepėja, tai šitą receptą meskite lauk.


  • JELENA 2014-04-09 18:31

    O kiek kiausiniu?


  • Rasa Jurgutaviciene 2014-02-09 22:08

    ar galima paprastoje skardoje kepti?


Daugiau receptų