Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grilyje kepti baklažanai su Čimičiurio padažu
AUTORIUS:
Tango su Helena,
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas baklažanų
3 valgomieji šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis žolelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirai
Padažui:
100 mililitrų aliejaus
50 mililitrų baltojo vyno acto
4 skiltelės česnakų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas čili pipirų
1 sauja petražolių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Ruošiame baklažanus. Baklažanus išilgai supjaustome plačiomis, maždaug 1 cm storio juostelėmis.
2.
Kiekvieną juostelę apibarstome su druska ir paliekame 15 minučių.
Po tu nuplauname išsiskyrusias sultis ir gerai nusausiname.
3.
Apibarstome žolelėmis, pipirais, sutepame aliejumi ir kepame grilyje, kol abi pusės gražiai apskrus.
4.
Ruošiame padažą. Svogūną, česnaką, čili pipirą, petražoles labai smulkiai sukapojame. Galima tai padaryti ir trintuvu.
5.
Pagal skonį dedame druskos, pipirų, įpilame 50 ml baltojo vyno acto, 100 ml. aliejaus.
Viską išmaišome, palaikome šaldytuve nors porą valandų.
6.
Galite baklažanus patiekti su savo mėgstamu padažu!

Grilyje kepti baklažanai su Čimičiurio padažu

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Ruošiame baklažanus. Baklažanus išilgai supjaustome plačiomis, maždaug 1 cm storio juostelėmis.

  2. Kiekvieną juostelę apibarstome su druska ir paliekame 15 minučių.
    Po tu nuplauname išsiskyrusias sultis ir gerai nusausiname.

  3. Apibarstome žolelėmis, pipirais, sutepame aliejumi ir kepame grilyje, kol abi pusės gražiai apskrus.

  4. Ruošiame padažą. Svogūną, česnaką, čili pipirą, petražoles labai smulkiai sukapojame. Galima tai padaryti ir trintuvu.

  5. Pagal skonį dedame druskos, pipirų, įpilame 50 ml baltojo vyno acto, 100 ml. aliejaus.
    Viską išmaišome, palaikome šaldytuve nors porą valandų.

  6. Galite baklažanus patiekti su savo mėgstamu padažu!

Receptą atsiuntė Tango su Helena

Komentarai


Daugiau receptų