Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Guliašas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pasidaro šviesiai auksinės spalvos. Keptuvę nukėlus nuo ugnies, svogūnai apibarstomi čili pipirais ir sumaišomi. Kartu sudedama gabaliukais supjaustyta mėsa ir prieskoniai, įpilama truputį vandens, ir nuolat maišant guliašas ištroškinamas. Kai skystis išgaruoja, vėl įpilama truputį vandens arba, jeigu norima, sauso vyno. Mėsai suminkštėjus, sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, juostelėmis supjaustyti pipirai, o po 10 min.— pomidorai. Viskas užpilama vandeniu ir verdama, kol mėsa ir daržovės visiškai suminkštėja.
Paduodamas guliašas turi būti ryškiai raudonas ir deginantis kaip ugnis.

Komentarai (23)


  • Inga 2012-11-12 10:32

    manau, kad bulvės turėtų virtis atskirai, o guliašas- atskirai.... guliašą galima valgyti ne tik su bulvėmis, bet ir sy ryžiais . Bet ne tai norėjau pasakyti- MILTAI: miltus reikia paskrudinti atskirai aliejuje kol jie paruduoja ir užpilti visą tai ant jau ištroškintos mėsos(ant pačio galo); tik iškart maišykite visą turinį. O kad tai butų guliašas- vanduo turėtų apsemti pilnai mėsą kai pilsite paskrudintus miltus- miltai sutirštins vandenį ir bus daug gardaus padažo . manau, kad vieno šaukšto miltų neužtenka ant 750g.mėsos. aš dėčiau 2 valg.šaukštus .


  • Vengre 2011-10-06 20:47

    na ir as pritariu, kad cia ne guliasas o piorkolt. guliasas yra kaip sriuba, o beje ir sakosi ne guliasas o gujasas, kadangi vengru kalboje "y" kaip atskira raide nevertojama, tad "ly" junginys tariasi kaip "j". kadangi vengriskai rasosi gulyas, o tariasi gujas. o beto i ta tikraji gujasa namu seimininkes daznai deda naminiu makaroniuku.


  • Gintare 2011-07-25 12:26

    Gaminau, gavosi super ir dabar vel atsispaudinsiu recepta ir gaminsiu siandien dar kart. Tikrai labai skanu.


  • Koves 2011-07-19 13:16

    As Vegrijoje pragyvenau 10 metu. Dukte ir dabar gyvena istekejusi uz vengro.Visu pirma Vengrijoje nera guliaso.Yra babguliasas toks kaip sriuba.O tas kas cia parodyta vadinasi piorkolt.Ir visi vengrai juokdavosi kai as pavadindavau tai guliasu.Guliasas verciamas is vengru kalbos-piemens sriuba.


  • (anonimas) 2011-04-13 15:04

    O paprika kur dingo gaminime? Miltai irgi neaisku kada dedami...


  • Mija 2011-03-10 20:55

    Nuostabus receptelis,pagaliau ismokau pagaminti tikra skanu guliasa


  • gintas 2011-01-12 17:14

    Prasau,dain.. Ir man skaniai gavosi...


  • dain 2011-01-12 16:20

    aciu uz atsakyma pabandziau pasigaminti, tikrai neblogas gavosi


  • gintas 2011-01-12 09:24

    na,miltus,manau,reiketu pilti kai jau viskas issitroskino..kad padazas butu tirstesnis...


  • dain 2011-01-11 16:36

    taip ir nesupratau, kada naudoti miltus, pries gupesa, po guleso ar vietoi guleso?


Daugiau receptų