Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Jogurtinis tortas su vaisiais ir biskvito gabaliukais
AUTORIUS:
Rasos virtuvės užrašai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Redakcijos nuomonė: Fantastiškai atrodantis, labai skanus ir gaivus tortas. Atsižvelgdami į Rasos įspūdžius, biskvitą gaminome trečdaliu mažesnį (tiesiog proporcingai sumažinome visų Fantastiškai atrodantis, labai skanus ir gaivus tortas. Atsižvelgdami į Rasos įspūdžius, biskvitą gaminome trečdaliu mažesnį (tiesiog proporcingai sumažinome visų biskvito ingredientų) ir jo puikiai užteko. Vaisius naudojome tokius pat kaip Rasa, bet iš tiesų čia galima duoti laisvę fantazijai - puikiai tiktų ir vynuogės, mangai ar, prasidėjus vasaros sezonui, įvairios uogos kaip kad braškės ar šilauogės. Beje, cukraus į kremą dėjome kiek mažiau (150g) ir saldumo bent mums nepritrūko. (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
3 vienetai apelsinų
3 vienetai mandarinų
1 vienetas bananų
150 gramų konservuotų ananasų
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
180 gramų miltai
110 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
900 gramų graikiško jogurto
250 mililitrų cukraus
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
50 gramų želatinos
180 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui skirtus kiaušinius ir cukrų išplakite, suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite.
Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 - 28 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Baigiantis kepimo laikui, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jį ištrauksite sausą ir švarų tai biskvitas iškepė.
Išimkite ir padėkite ant grotelių, kad atauštų.
Biskvitą supjaustykite kvadratėliais 2x2 cm. (viso biskvito aš nesupjausčiau ir į tortą viso nesudėjau, nes per daug)
2.
Želatiną išmaišykite vandenyje ir palikite 30 minuąių, kad išbrinktų.
Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite ir padėkite atvėsti iki kambario temperatūros.
3.
Apelsinus (reikia labai gerai nulupti apelsino žievelės baltajį sluoksnį minkštimą, kad nesijaustų kartumas) ir mandarinus nulupkite, mandarinus išskirstykite skiltelėmis, apelsinus supjaustykite griežinėliais.
Ananasus ir bananą supjaustykite kubeliais.
4.
Jogurtą išplakite su cukrumi ir vanilinu, įpilkite atvėsusią želatiną ir viska gerai išmaišykite.
Apelsinus ir kelias mandarino skilteles gražiai sudėkite į torto nusegamais kraštais formos dugną (tortinę naudojau 23 cm skersmens), įdėkite dalį biskvito, ant biskvito išdėstykite dalį vaisių, užpilkite kremu. Po to vėl dėkite biskvito ir vaisių, ir užpilkite likusiu kremu.
Tortą uždengkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai, kad sustingtų.
Kitą dieną, išimkite tortą iš formos, atsargiai apverskite jį ant lėkštės.
Skanaus!

Jogurtinis tortas su vaisiais ir biskvito gabaliukais

Gaspadine.lt redakcija Fantastiškai atrodantis, labai skanus ir gaivus tortas. Atsižvelgdami į Rasos įspūdžius, biskvitą gaminome trečdaliu mažesnį (tiesiog proporcingai sumažinome visų ( ...daugiau )
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Įdarui: Biskvitui: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Biskvitui skirtus kiaušinius ir cukrų išplakite, suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite.
    Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 - 28 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
    Baigiantis kepimo laikui, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jį ištrauksite sausą ir švarų tai biskvitas iškepė.
    Išimkite ir padėkite ant grotelių, kad atauštų.
    Biskvitą supjaustykite kvadratėliais 2x2 cm. (viso biskvito aš nesupjausčiau ir į tortą viso nesudėjau, nes per daug)

  2. Želatiną išmaišykite vandenyje ir palikite 30 minuąių, kad išbrinktų.
    Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite ir padėkite atvėsti iki kambario temperatūros.

  3. Apelsinus (reikia labai gerai nulupti apelsino žievelės baltajį sluoksnį minkštimą, kad nesijaustų kartumas) ir mandarinus nulupkite, mandarinus išskirstykite skiltelėmis, apelsinus supjaustykite griežinėliais.
    Ananasus ir bananą supjaustykite kubeliais.

  4. Jogurtą išplakite su cukrumi ir vanilinu, įpilkite atvėsusią želatiną ir viska gerai išmaišykite.
    Apelsinus ir kelias mandarino skilteles gražiai sudėkite į torto nusegamais kraštais formos dugną (tortinę naudojau 23 cm skersmens), įdėkite dalį biskvito, ant biskvito išdėstykite dalį vaisių, užpilkite kremu. Po to vėl dėkite biskvito ir vaisių, ir užpilkite likusiu kremu.
    Tortą uždengkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai, kad sustingtų.
    Kitą dieną, išimkite tortą iš formos, atsargiai apverskite jį ant lėkštės.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Rasos virtuvės užrašai

Komentarai (4)


  • Saulė 2017-05-27 23:51

    O koks skonis ka primena?


  • andreja 2017-04-05 14:29

    labai skaniai


  • Jurgita 2017-02-17 00:02

    Ar galima naudoti Turkiska jogurta vietoi Graikisko??


  • Aldona 2016-11-07 16:24

    Labai skaniai suvalgiau kad išsikepiau 2


Daugiau receptų