Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kaimiška rūkyta dešra

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite. Nelieskite jos šlapiomis rankomis - viskas turi būti švaru.
Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per 10-12 mm sietelį, jautieną smulkiau - 4-5 mm gabalėliais, lašinius supjaustykite 0,5-1cm storio gabalėliais. Lašiniai neturi būti minkšti ar patižę.
Sudėkite į susmulkintą mėsą supjaustytus lašinius, su druska sumaišytą česnaką, cukrų, salietrą, prieskonius bei spiritą ir viską lengvai išmaišykite.
Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti ir apsivelti riebalais.
Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras.
Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite.
Pagamintas dešras kabinkite ant kartelių ir laikykite 2-3 paras vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų, po to perneškite į sausesnę vietą ir 3-9 paras laikykite 7-10 laipsnių temperatūroje.
Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12 laipsnių temperatūroje, 3-5 dienas.
Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jurgis

Komentarai (22)


  • 545 2013-11-17 16:34

    Vietoj aslietros pilu lietuviskos degtineles - 40 g / 1 kg mesos ir viskas nerealiai. o duskos 18- 20 g. / 1 kg mesos - sociai o cesnako zymiai daugiau - 4-5 skiltelės 1 kg. mesos.
    Sekmes


  • juste 2013-02-24 21:27

    nuostabus patiekalas


  • receptas isbandytas 2013-01-10 16:55

    Isbandziau si recepta be salietros. 1 diena vytinom saltoj patalpoj, 2 dienas rukinom ant alksnio drozliu. Gavosi labai geros! ir druskos tiek kiek reikia, ir spalva gera.
    Tik reikia gerai prikimsti zarnas, nes jei liks oro- bus negrazi spalva. Sekmes bandymuose!


  • simona 2012-07-22 13:05

    Gal kas zinote kaip pagaminti pieniskas desreles namie?


  • Dr. 2012-03-25 13:36

    Tūkstančius metų žmonės rūkė mėsą be jokių nitritinių druskų ir problemų nebuvo. Ir nereikia čia meluoti apie klostridijas. Pas mus kaime niekas nedėdavo nitratų, užtekdavo ir druskos. O spalva rūpi tik fyfom


  • mot 2012-01-17 22:12

    salietra ne dėl spalvos dedama, o todėl, kad tai yra konservantas neidžiantis clostridium Botulinum bacrerijom veistis. Konservantai būtini šalto rūkymo gaminiuose, jei nenorite rizikuoti savo gyvybe.


  • DarkSecret 2011-07-05 20:20

    O gal kas zinote, kur Vln galima salietros nusipirkti? Anksciau turguje pardavinejo, bet dabar deja nera


  • V 2011-07-04 17:23

    Butent nezinot tai nekalbekit. pirktines desros ten daug daugiau kenksmingu dalyku. Druska NaCl (natrio chloridas) reiškia, jei kažkas parašys tokia forma tai kiti labai išsigąs ir negfamins tų patiekalų? nejuokinkit, tos bobutes kur 1950 metais naudojo kazkodel nebuvo tokios ligotos kaip siuolaikinis zmongus nenaudojantis salietros....


  • carlio angelai :-D 2011-05-02 16:56

    siaip tai gali valgydamas sustoreti nes yra lasiniu. o


  • tomas 2011-05-02 13:03

    Gal pasakys kur Vilniuje yra rukykla?


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...