Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kakaviniai riestainiukai
AUTORIUS:
Modesta
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas kakavos
250 mililitrų kavos (stipri juoda)
1 sauja slyvų (džiovintos)
550 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
75 mililitrai aliejaus
6 gramai mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Šiltame vandenyje išmaišykite sausas mieles. Vandenį supilkite į kavą.
Į kavą taip pat įmaišykite aliejų, cukrų, druską.
Miltus sumaišykite su kakava.
Miltų mišinį iš lėto beriant įmaišykite į skystą masę.
Slyvas susmulkinkite į taip pat įmaišykite į tešlą.
Gerai išminkytą tešlą palikite 1 valandai šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Dar karštą išminkykite tešlą.
Iš tešlos pasigaminkite norimo ilgio volelius. Po du volelius susukite vieną su kitu ir kraštus sujunkite. Gausis riestės.
Kepkite 220° C orkaitėje 10-15 minučių.

Kakaviniai riestainiukai

  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šiltame vandenyje išmaišykite sausas mieles. Vandenį supilkite į kavą.
Į kavą taip pat įmaišykite aliejų, cukrų, druską.
Miltus sumaišykite su kakava.
Miltų mišinį iš lėto beriant įmaišykite į skystą masę.
Slyvas susmulkinkite į taip pat įmaišykite į tešlą.
Gerai išminkytą tešlą palikite 1 valandai šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Dar karštą išminkykite tešlą.
Iš tešlos pasigaminkite norimo ilgio volelius. Po du volelius susukite vieną su kitu ir kraštus sujunkite. Gausis riestės.
Kepkite 220° C orkaitėje 10-15 minučių.

Receptą atsiuntė Modesta

Komentarai


Daugiau receptų