Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kakavinis varškės pyragas
AUTORIUS:
Elena
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
3 valgomieji šaukštai krakmolo
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
600 gramų varškės
180 gramų sviesto
150 gramų grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto.
Pirmiausia ištirpinkite sviestą, o, kai jis ataušta, įmuškite 1 kiaušinį ir suberkite 150 g cukraus.
Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
Suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gerai išmaišykite. Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių. Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
2 kiaušinius išplakite su 150 g cukraus ir gautą masę supilkite į varškę.
Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.
Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite antrą tešlos dalį.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Patarimas: sviesto nekeiskite margarinu, nes jis labai greitai atšyla ir bus sunku sutarkuoti tešlą.
Skanaus.

Kakavinis varškės pyragas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto.
Pirmiausia ištirpinkite sviestą, o, kai jis ataušta, įmuškite 1 kiaušinį ir suberkite 150 g cukraus.
Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
Suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gerai išmaišykite. Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių. Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
2 kiaušinius išplakite su 150 g cukraus ir gautą masę supilkite į varškę.
Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.
Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite antrą tešlos dalį.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Patarimas: sviesto nekeiskite margarinu, nes jis labai greitai atšyla ir bus sunku sutarkuoti tešlą.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Elena

Komentarai (55)


  • Aušra 2017-07-26 10:52

    Margarinas nenaudojamas.nes jame hidrinti riebalai.


  • Aušra 2017-06-29 10:01

    Kepama 180° 45 min.


  • rimuikas 2016-09-12 12:01

    skanuis


  • Paulius 2015-07-11 00:39

    Vos nesudegė. Pagal recepto aprašymą, tešlos konsistencija kažkokia kaip tik tokiam svilimui, reikėtų galbūt, kad ne tokia sausa ir kieta būtų. Visa kita gerai, apart svilimo, gal trūksta cukraus truputį. Autorė turbūt debilė aš taip kažkaip sėdėdamas supratau. O žmonės kurie kepė šį receptą, paprasčiausiai jį kepė savo nuožiūra, ar gal žinojo ir kitą receptą, ir tada gavosi liux :) Autorei, kas sutiksit pora žuvų užmeskit


  • Audra 2015-04-20 14:54

    Liuks pyragiukas net tiems kas varskes nemegsta krakmolo nereikia visai


  • renata 2015-01-16 12:20

    kepiau si pyraga gavosi superinis!!!tik varskes dejau du pakelius, o i varske dejau dar plius kokoso drozliu na tikrai gavoi labai skanus:) o ypac siandiena istraukus is saldytuvo man jis dar skanesnis nes stangrus kaip surio pyragas:)aciu uz recepta!


  • onute 2015-01-04 17:39

    gavosi skanus superinis ,visiems patiko per sventes


  • Daiva 2014-06-04 23:26

    Puikiai pavyko. Rekomenduoju :)


  • Ddda 2013-07-16 19:06

    tikiu, kad skanus turetu buti, bet nekenciu minkomu teslu...labai gaila, kad nepakanka saukstu issukti teslos


  • Rasa Jurgutaviciene 2013-06-04 21:33

    SUPERINIS PYRAGAS,JEGA :-) :-) :super:


Daugiau receptų