Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kakavinis varškės pyragas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto.
Pirmiausia ištirpinkite sviestą, o, kai jis ataušta, įmuškite 1 kiaušinį ir suberkite 150 g cukraus.
Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
Suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gerai išmaišykite. Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių. Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
2 kiaušinius išplakite su 150 g cukraus ir gautą masę supilkite į varškę.
Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.
Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite antrą tešlos dalį.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Patarimas: sviesto nekeiskite margarinu, nes jis labai greitai atšyla ir bus sunku sutarkuoti tešlą.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Elena

Komentarai (47)


  • Ddda 2013-07-16 19:06

    tikiu, kad skanus turetu buti, bet nekenciu minkomu teslu...labai gaila, kad nepakanka saukstu issukti teslos


  • Rasa Jurgutaviciene 2013-06-04 21:33

    SUPERINIS PYRAGAS,JEGA


  • Lina 2013-05-13 19:55

    Dėjau cukraus 200 gramų paklausius kažkieno patarimo ir tikrai buvo per mažai, ir taip pat kepiau apie 40 min ir reikėjo dar dakepdinėt poto, taip kad viskas čia gerai su tuo receptu


  • (anonimas) 2013-03-09 10:54

    Labai skanus pyragas. Tik as dedu siek tiek maziau krakmolo. Tesla saldytuve laikyti per nakti taip pat nebutina, ji susala greiciau.


  • E. 2013-01-05 12:31

    atrodo labai skaniai


  • MiLedi 2012-11-15 10:20

    Vakar kepiau si pyraga, bet gavosi ne toks, kokio tikejausi. Visu pirma, tai ziauriai per saldus. Cukraus tikrai reiketu deti maziau. Na nebent jus dedat karciaja kakava? Kitas dalykas, man nesigauna tokia tesla, kad neliptu prie ranku, nors miltu idedu daugiau negu reikia. Tas pats buna ir su kitom teslom. Kame problema? Gal ne miltuose cia esme?


  • gita 2012-08-11 13:24

    daug patogiau ruosti trupinine tesla nei minkyti ja ir po to tarkuoti,gaunasi tas pats ir maziau vargo


  • (anonimas) 2012-08-11 13:21

    patogiau minkyti ne tesla ir po to ja tarkuoti o pasiruosti trupinine tesla is karto galima is jos gaminti be didelio vargo,gaunasi tas pats ,cia tik mano asmeninis pastebejimas


  • (anonimas) 2012-08-10 21:17

    labai skanus


  • Lina 2012-07-23 09:03

    Nuostabus pyragas! tik aš dėjau dagiau kiaušinių ir į varškę dar įtarkavau citrinos žievelę beje tešlą užteko palaikyt 1 h šaldiklyje


Daugiau receptų