Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kalėdinis meduolis

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Švenčių stalai būna nukrauti gausybe vaišių. Jei mėgstate meduolius, siūlau išbadyti štai tokį, šventinį Kalėdinį meduolį. Tikrai neliksite nusivylę, maniškiams labai patiko, ypač sūnui :)

Aptepui:
4 šaukštai tirpios kakavos,
2 šaukštai sviesto,
3 – 4 riešutai arba šokoladas, papuošimui (nebūtinai).

Kiaušinius nuplauti, trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberti miltus, sumaišytus su kakava, kėlimo milteliais, prieskoniais, ir viską išmaišyti.

Tešlą supilti į riebalais išteptą, pabarstytą kepimo formą ir apie 50min. Kepti iki 170laispnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps išimti iš formos ir ataušinti.

Paruošti aptepą: nedideliame inde ištirpinti sviestą, suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Šilta mase aptepti meduolio viršų ir papuošti riešutais arba šokoladu.

Skanaus !

Receptą atsiuntė Utopija

Komentarai (1)


  • TpqT 2011-11-27 17:18

    Ar ne per saldu?


Daugiau receptų