Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kepta kiaulės karka

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Jeigu kepsite pilną, nepjaustytą kiaulienos karką (kulniukus) - ją reiks pamarinuoti bent 1 dieną. Paprastai po marinavimo, karka paverdama, nes yra didoka, ir tik po to kepama.
Šis receptas labiau tinka supjaustytiems kulniukams, kurie parduodami parduotuvėse. Kulniukai yra pakankamai pigūs, bet tikrai skanūs.
Kulniuką pabarstykite druska, pipirais ir ištepkite garstyčiomis. Apibarstykite pjaustytu svogūnu (tam, kad priduotų papildomo aromato). Palaikykite kelias valandas šaldytuve uždengtame inde.
Į kepimo indą paklokite pergamentinį popierių ar foliją, ištepkite aliejumi ar taukais. Sudėkite kulniukus ir juos uždenkite kitu lapu folijos ar popieriaus.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, stebėkite kad nepriliptų popierius. Kepama apie valandą. Jei norite valgyti su bulvėmis, galite jas paruošti ir kepti kartu (žr. žemiau).
Iškepta karka valgoma su: svogūnų ir acto salotomis, pomidorų padažu, juoda duona ar bulvėmis, agurkais ir pomdorais.
Jei kepsite su bulvėmis, jas nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Po to ištrinkite druska, pipirais, šiek tiek kmynų, pomidorų padažu ar majonezu. Bulves dėkite kartu su mėsa. Stenkitės, kad jos kuo mažiau liestūsi su popiriumi ir dugnu,nes prilips.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Tomas

Komentarai (15)


  • zita 2012-04-14 23:05

    man asmeniskai is kiaulienos pati skaniausia mesa ir yra karka,reiks pabandyti istepti garstyciomis,nes iki siol tik prieskoniais istrindavau


  • rgr 2011-10-30 16:58

    Drauge isleke pas mama pasibut,teks paciam valgyt darytis tai isbandysiu jusu receptuka


  • arturas 2011-09-13 17:41

    petras su egle tikriausiai vien sumustinius valgo arba virtuves reikaluose vapse budami zali bande issikepti ir s**** gavosi. gaila man tokiu


  • Sevi 2011-08-05 11:00

    aciu uz patarimus,vyras paprase iskepti karka bet niekada to nedariau,o visada virdavau,o su jusu pagalba drasiai eisiu i virtuve ir kepsiu karak..mm bus skanu..


  • (anonimas) 2010-10-06 09:19

    Taip ,kaula isimu,sumarinuoju ,idarau ,apverdu ir kepu.Skanumelis. Na cia taip daug tokiu nemoksu,net juokas nebeima.O gal kaip tik super mandru.Atrodo valgo tai jau nezinia kokius delikatesus.


  • ...as... 2010-09-22 19:52

    Kas fui? gardumelis ar jus mesytes nevalgot man tai labai patiko kepiau ir nenusivyleu


  • Nierka 2010-09-22 16:03

    Kad geriau isimarynuotu, trumpiau virt ir kept reiktu, paprasciausiai isimkite karkos kaula.


  • liu 2010-05-16 18:57

    buvo labai skanu!padariau foto,


  • liu 2010-05-15 15:26

    labai aciu uz patarimus!


  • (anonimas) 2010-05-15 11:17

    LABAI SKANIAI ATRODO.O PETRAS TEGU VEMIA. TURBUT LABAI DIDELIS PONAS. AS TAI KARKA IDARAU FARSU.APVERDU IR TADA KEPU.AISKU SUPRIESKONIUOTA,IDARYTA PALAIKAU PER NAKTI SALDYTUVE. GAUNASI TIKRAI SKANUS VYNIOTINIS.GAL IR DAROT,NES CIA NE NAUJIENA.O JEI KAS NEDARE PABANDYKIT,NEAPSIRIKSIT.


Daugiau receptų