Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Keptas, įdarytas paršelis

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išdarinėtą ir švariai nuplautą paršelį iš vidaus įtrinkite druska ir kelioms valandoms palikite įsisūrėti.
Įdarui išvirkite prieskonių sultinyje paršelio inkstus, širdį, plaučius ir kepenėles.
Viską supjaustykite, pridėkite smulkiai pjaustytos keptos veršienos.
Visą mėsą galima sumalti, bet nebus taip skanu.
Sviestą išsukite iki baltumo, kiaušinius išplakite, nuspauskite piene mirkytus džiūvėsius.
Sudėkite viską į mėsą, įberkite pagal skonį druskos, prieskonių ir sumaišykite.
Įsisūrėjusį išplaukite, nusausinkite, prikimškite įdaro ir užsiūkite, tada padėkite kniūbščią ant skardos, patepkite sviestu ir dėkite į karštą orkaitę ar krosnį.
Pradėjusį kepti paršelį gerai patepkite sviestu ar aliejumi ir vėliau dažnai laistykite atsiradusiu skysčiu.
Kad paršelio oda neapdegtų, užpilkite karštu vandeniu (nedaug).
Kepkite maždaug 1-1,5 val., tai priklauso nuo paršelio didumo.
Iškepusį paršelį perpjaukite išilgai perpus, skersai į 5-6 dalis ir gabalėlius sudėkite į lėkštę taip, kad atrodytų kaip nepjaustytas.
Prie paršelio paduokite įvairiai paruoštų bulvių, agurkų, pomidorų, kopūstų ir kt.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Ineta

Komentarai (11)


  • Edgaras 2012-04-06 11:48

    Inna taip primena viduramzius, bet tik tuom kad ir viduramziais (ir netgi dar anksciau) zmones valge mesa, taip kaip dabar O kalbant apie parseli tai negi sena kiaule mausi ant iesmo? Nesenai is kaimo nusipirkau versiuka (maistui) ir jis buvo tik 2 savaiciu, bet mesos skanumas tai ujujuj, cia ne "karviena" is prekybos centru pirkt


  • as 2012-01-03 13:12

    niamu niamu, mes daznai lauko zidinyje kepam ant tam skirto iesmo parseli tinka uzsigerti raudonu vynu arba alumi


  • svecias 2011-02-22 08:51

    SKANIAI PAPUOSTA


  • kiaule voras 2011-02-09 22:18

    kas mano bendravardi iskepe???????


  • ERIKA 2011-02-04 20:04

    svolociai....


  • inna 2010-08-09 19:49

    kaip baisu ir ziauru-gyvuno kudikis nuzudytas guli leksteje! primena viduramzius


  • Neringa 2010-07-19 10:44

    Jegele


  • Javas 2010-02-18 02:33

    Koks gi jau cia be parselis - cia visa kiaule . Noriu !!!


  • Gita 2009-11-27 14:24


  • renata 2009-11-19 11:53


Daugiau receptų