Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kiaulienos šašlykas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo bei pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.
Kepama suvėrus ant iešmo, virš įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min.
Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Andrius

Komentarai (12)


  • lietuvis don dito 2015-02-10 17:19

    Actas gerai tik kam tas receptas saslams reikalingas jei viska is akies padarai tiesiog paimi mesa gera aisku ne kokius brizgus supjauni gabalais yvarai mazdaug apie puse tiek svoguno susmulkinto bisky acto nedaug tiktai bisky kokio aliejaus ir ten bisky mazdaug kaip acto druska irgi iskart ydekit cukraus panasei kaip druskos pipiru dauk nu ir kokiu prieskoniu saslyku visa ta mase gerai pramynkai kaip skalbykloi uzslegi ir vaziuoji kept kol saslykine sudegini kol garnyra paruosi pilnai uztenka


  • Kulinaras 2015-01-21 19:12

    jei mesa iskepus gaunasi visalaika sausa,ir nesugalvojat ko idet.tai galiu patart i marinata idet nedaug kivio,per daug idejus galima ir sugadinti mesa.


  • brone 2014-11-28 18:07

    kad saslykai butu sultingi reikia raugti su baltu vynu arba sampanu,svogunai prieskoniai


  • virėjas xD 2014-09-27 02:58

    kuo ilgiau marinuoji šašlus tuo jie minkštesni ir sultingesni gaunasi taig todel tiek laiko plius reikia labai gerai išmaigyt juos.


  • LT 2014-09-18 13:16

    Na na kas i mesa pila acta. Actas "ueda" mesyte o kai iskepa buna sausi saslai...


  • tadas 2014-08-23 18:30

    nieko nera baisiau, kaip mesa marinuojama acte ir su druska. marinuot galima prieskoniuose su vandeniu, kefyru, sultimis. o druska istrint tik pries pat kepant. o apie acta rimtas kulinaras net neuzsimintu.


  • Jelapenas 2014-06-01 01:39

    O ta recepta turbut parase zmogus, kuris net groteliu ar to pacio saslyko nera realiai mates. Tiesog, sove mintis, kad galima taip iskepti mesgali ir parase. Ant tokiu net pykt negali..


  • Jelapenas 2014-06-01 01:35

    Tiesiog uzpilkit vandens, biski juoduju pipiru, siek tiek druskos, cukraus (butinai, nes minkstina mesa), kelis lauro lapelius, galima dar siek tiek anglisko padazo (arba vorcesterio, nezinau kaip vadinas lietuviskai) ir viskas. Uz kokiu 10-15 valandu galima deti ant groteliu, ar mauti ant iesmo - kaip kam patinka. Tik svarbiausia - neperkepti iki juodumo.


  • Sigita 2014-04-16 16:33

    Mociutes laiku patys skaniausi


  • fane 2014-04-12 22:17

    ooo ..tai gera recepta ikele,mociutes laiku


Daugiau receptų