Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kiaulienos šašlykas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo bei pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.
Kepama suvėrus ant iešmo, virš įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min.
Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Andrius

Komentarai (19)


  • jomajo 2016-06-17 18:30

    O kad nebūtų sausi šašlai, pamaišykit mėsą 50/50 sprandinė/šoninė.


  • jomajo 2016-06-17 18:27

    Niekas kitas taip nesugadina šašlykų kaip, šašlykų prieskoniai. Dėti reikia tik druska, pipirus ir viena maža lauro lapelį. Man labiausiai patinka su actu marinuoti, dar galima dadėti pora šaukšteliu tomatų, ant to kiekio 700g mėsos. Šį kartą pamėginsiu ant mėsos pradžiai užpilti nemažai aliejaus, kaip kažkas rekomendavo, žiuresiu kaip gausis.


  • adas 2016-05-29 11:06

    Neakanus


  • stovi 2015-06-27 15:17

    Kaziui stovi visada, ir bobos neturi, del to ir toks piktas


  • Cha 2015-04-12 18:12

    Nu aisku vyrai gali ir zalia mesa praryti.....:-)


  • Kazys 2015-04-12 17:26

    Šašlyką sugadina trys dalykai: actas, ugnis ir moteris


  • Cha 2015-04-12 14:30

    Jeigu norit kad mesyte butu sultinga marinuojant reikia pirmiausiai pilti ne mazai aliejaus mesa ji tesiog gerte sugere ir butinai citrinos sulciu ir aisku jusu visi kiti pamegti prieskoniukai nepamazykit ir svoguniuko tada viska gerai ismaisyti ir parai palikti marinuotis bus liuks saslykiukas!!!!


  • lietuvis don dito 2015-02-10 17:19

    Actas gerai tik kam tas receptas saslams reikalingas jei viska is akies padarai tiesiog paimi mesa gera aisku ne kokius brizgus supjauni gabalais yvarai mazdaug apie puse tiek svoguno susmulkinto bisky acto nedaug tiktai bisky kokio aliejaus ir ten bisky mazdaug kaip acto druska irgi iskart ydekit cukraus panasei kaip druskos pipiru dauk nu ir kokiu prieskoniu saslyku visa ta mase gerai pramynkai kaip skalbykloi uzslegi ir vaziuoji kept kol saslykine sudegini kol garnyra paruosi pilnai uztenka


  • Kulinaras 2015-01-21 19:12

    jei mesa iskepus gaunasi visalaika sausa,ir nesugalvojat ko idet.tai galiu patart i marinata idet nedaug kivio,per daug idejus galima ir sugadinti mesa.


  • brone 2014-11-28 18:07

    kad saslykai butu sultingi reikia raugti su baltu vynu arba sampanu,svogunai prieskoniai


Daugiau receptų