Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Konservuotos šparaginės pupelės

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Paruoškite marinatą: Sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite.

Pupeles konservuokite nepernokusias, taip jos bus skanesnės. Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite 3 minutes. Po to jas išgrėbkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius taip kaitinkite pusvalandį verdančiame vandenyje, tuomet užsukite ir apverskite, palikite kol atšals.

Jeigu pupelės nepernokusios, jas galima į stiklainius sudėti ir nevirtas. Pagal skonį, į marinatą galite įdėti dar ir česnako skiltelę, lauro lapelių, kvapiųjų pipirų.

Komentarai (15)


  • dana 2011-08-27 10:05

    Taip, šis kiekis vienam litrui vandens, iš pirmo žvilgsnio tai atrodo nerealu, tačiau gaunasi saldžiarūgščiai ir labai skanūs tiek agurkai ir šparaginės pupelės.


  • Flame* 2011-08-10 00:52

    O čia litriniam stiklainiui šis kiekis ar kaip nelabai supratau


  • dana 2011-07-17 21:33

    1 litrui vandens dedu 2 šaukštus druskos, 3 šaukštus cukraus,
    1 lauro lapas, 4 gvazdikėliai, 5 kvepiantieji pipirai,100 ml acto 9%
    Ši receptą naudoju konservuojant agurkus ir šparagines pupeles.
    Išbandykite tikrai patiks, mano senai išbandytas.


  • (anonimas) 2010-09-09 20:25

    dainiaus mociute sako lb lb skanu ji irgi konservuos sy recepta


  • rasa 2010-08-17 13:49

    Darau panašiai, tik pabaigoje užpildytų stiklainių nebevirinu vandenyje. Kai užpilu marinatu, užsuku, apverčiu dangteliu į apačią ir stiklainius "apkloju" šiltai. Taip sutaupau laiko


  • kaka 2010-08-10 20:04

    eeeeeeeeee :


  • neringiux 2010-08-10 15:46

    niamu, niamu


  • irma 2010-08-06 09:37

    šiuo receptu galima marinuoti ir agurkus, pomindorus, burokėlius ir cukinijas, aguročius, patisonus ir pan. Mano mamytė šiuo receptu visada viską marinuoja. Tik burokėliams naudoja prieskonius pipirus ir gvazdikėlius, o agurkinių "giminei" ir pomidorams, deda krapų, svogūno ir morkų. Niam, niam kaip skanu


  • monika 2010-07-29 15:25

    niam


  • monika 2010-07-29 15:25

    niam


Daugiau receptų