Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kugelis

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei rūkytos dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę šilto pieno. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio kūgelio norite: jei norite kietesnio - reikia pilti mažiau pieno ir įdėti daugiau miltų, jei patinka skystesnis kūgelis - įpilkite daugiau pieno ir mažiau berkite miltų, arba iš viso jų neberkite. Aš supyliau visą stiklinę pieno ir įdėjau kokius 5-7 šaukštus miltų. Viską sumaišiau ir sudėjau į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kugelis yra iškepes.

Receptą atsiuntė Liubaska

Komentarai (27)


  • Stabili 2015-10-21 14:49

    Jūs psichiškai nestabilios moterys,jei jai skaniau nevirintas pienas,tai "siaubia" nei ji,nei jūs delto nenumirsite!


  • elegna 2015-09-24 17:42

    O aš kugelį kepu su cukinija,nededu nei kiušinių,nei pieno pilu.Tik pakepinu svogunus su spirgučiais.Dedu trečdali cukinijos,ir nieko nenusunkiu,labai skanus kugelis


  • jola 2015-09-03 15:22

    Čia ne kugelis o paprastas plokštainis.Paruošta masė-bulvių tarkiai,virintas pinas ir karšti spirgučiai supilami į didelę skardą ar puodą.Tada dar dedame apvirtas kiaulės kojas,ausis.Tuomet dedame į iškūrentą duonkepį 8-10val.Va tuomet gaunasi tikrai geras KUGELIS.


  • ole 2015-06-24 21:08

    AŠ DEDU 2 ŠAUKŠTUS GRIETINES,VIŠTIENA PAMARINUOJU IŠ VAKARO IR DEDU I TARKIUS ,SVOGUNU PAKEPINU,VISIEMS LABAI PATINKA


  • vitalijos cepelinai 2015-06-05 19:27

    pirma kart girdziu apie miltus.ir piena visada uzvirindavau ,


  • aldona 2015-03-21 18:46

    o as kepu taip,sutarkuoju bulves jas issunkiu ,uzvirinu piena pakepinu spirgus ,sudedu krakmola kur atsiranda po nusunkimo sumaisau tada pilu spirgus,piena,dedu pipiru ,lauro lapu,druskos ir padarau gana minksta tesla ir kepu iseina baltas ir minkstas kugelis


  • diana 2015-01-24 12:47

    Labai megstu kugeli bet sitas labai skanus


  • brone 2014-11-28 17:56

    tarkuotas bulves ispausti kadneliktu jokio skyscio-svogunas kepintas su spirguciais iruzplikome su verdanciu pienu ir spirguciais (tik kada nuspaudziate bulves palikite kad krakmolas nusistovetu,paskui skysti nupilti o krakmola sumaisius su tarkiais viska uzplikinti,o i vidu galima deti kas kokia mesa megsta,tada nedekite spirguciu-tesla kueliui turi buti skystoka,kitaip gausis ne kugelis,bet plokstainis zmones dazniauia neskiria kugelio nuo plokstainio.


  • Margo 2014-10-13 12:22

    Kad dėt į bulvių tarkius miltų - dar negirdėjau , juk tarkuotų bulvių patiekalai ir taip labai kaloringi, o jei dar miltų... krakmolas ir kiltai kertasi, netinka , trumpai tariant , ir visai nereikia, nes tik kietina, o skonio - jokio. Kiaušiniai irgi kietina, taip kad jų perdaug nereikia mušti. Kugelis, tai bulvių tarkis, kepti svogūnai ir karštas pienas. Skanaus!


  • Monika 2014-10-11 18:33

    Kefyras ,varske,majonezas.....Tai jau ne kugelis ,o bulviu apkepas.Kugelis turi buti uzplikomas verdanciu pienu,keptais svogunais ir spirgais.


Daugiau receptų