Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Macarons (Makarons) - prancūziški saldėsiai
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
190 gramų cukraus pudros
100 gramų maltų migdolų
3 vienetai kiaušinių baltymų
20 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
100 gramų juodojo šokolado
1 valgomasis šaukštas sviesto
4 arbatiniai šaukšteliai mėtų sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vietoj migdolų miltų naudojau maltas migdolų plokšteles. Taigi, trintuve susimalame iki miltų konsistencijos migdolų plokšteles (bet bus ne miltų konsistencija, o lipnoka masė).
2.
Sudedame į maltus migdolus cukraus pudrą ir dar kartą viską permalame trintuvu, kad abu produktai gerai susimaišytų - dabar jau turėtume gauti birią masę. Persijojame per sietelį, kad neliktų migdolų gabaliukų.
3.
Baltymus reikia naudoti 24 val. pastovėjusius kambario temperatūroje. Beriame į baltymus druską, mikseriu paplakame, kol suputos. Tuomet po šaukštą beriame cukrų ir plakame, kol nebelieka cukraus kristalų, tik tuomet beriame kitą šaukštą. Baltymus reikia išplakti labai standžiai, jų paviršius turi būti blizgantis, apvertus dubenį jie neturi iškristi ar keisti savo formos ar slysti sienele.
4.
Beriame į baltymus turimą birų mišinį ir maišome "keldami" tešlą nuo dugno ir "uždengdami" ja viršų. Idealiausiai tam tinka plokščia mentelė. Maišyti reikia kuo trumpiau! Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus ir būsimo pyragaičio viršus taptų lygus, be kauburėlių. Jei konsistencija dar nėra tokia - pamaišome tešlą. Maišant ji skystėja. Bet vėlgi - labai svarbu tešlos nepermaišyti (!!!), nes išspausti Macarons'ai paprasčiausiai išskys į "blynus".
5.
Ant kepimo popieriaus nusipiešiame apie 3 cm. skersmens apskritimus.
6.
Tešlą dedame į konditerinį maišelį ir be jokio angalio ant nusipieštų apskritimų spaudžiame pyragaičius.
7.
Paliekame juos 60 min. kambario temperatūroje apdžiūtų. Tai labai svarbu, nes teigiama, kad nuo jų džiūvimo laiko priklauso "sijonėlių" formavimasis. Nežinau, kiek tame tiesos, bet palaikius nurodytą laiką šį kartą išties kepant pradėjo formuotis vadinami "sijonėliai".
8.
Kepame iki 150 C įkaitintoje orkaitėje 14 minučių. Tačiau reikia atsižvelgti į savo orkaitės ypatumus. Mano antra pyragaičių skarda tokioje temperatūroje labai greitai perkepė (parudavo). Kitą kartą mažinčiau temperatūrą. Iškeptus visiškai atvėsiname!
9.
Ruošiame kremą: šokoladą ištirpiname su sviestu, supilame sirupą. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti taip, kol kremas nebėgs iš suklijuotų pyragaičių. Galite suklijuoti paprasčiausia Nutela, kitais šokoladais, maskarponės kremu ir kt.
10.
Prieš valgant rekomenduojama Macaron'sus bent dieną palaikyti šaldytuve, o išėmus iš šaldytuvo valandą palaikyti kambario temperatūroje. Aš taip ir padariau - jie išties skanesni pastovėję!

Macarons (Makarons) - prancūziški saldėsiai

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Vietoj migdolų miltų naudojau maltas migdolų plokšteles. Taigi, trintuve susimalame iki miltų konsistencijos migdolų plokšteles (bet bus ne miltų konsistencija, o lipnoka masė).

  2. Sudedame į maltus migdolus cukraus pudrą ir dar kartą viską permalame trintuvu, kad abu produktai gerai susimaišytų - dabar jau turėtume gauti birią masę. Persijojame per sietelį, kad neliktų migdolų gabaliukų.

  3. Baltymus reikia naudoti 24 val. pastovėjusius kambario temperatūroje. Beriame į baltymus druską, mikseriu paplakame, kol suputos. Tuomet po šaukštą beriame cukrų ir plakame, kol nebelieka cukraus kristalų, tik tuomet beriame kitą šaukštą. Baltymus reikia išplakti labai standžiai, jų paviršius turi būti blizgantis, apvertus dubenį jie neturi iškristi ar keisti savo formos ar slysti sienele.

  4. Beriame į baltymus turimą birų mišinį ir maišome "keldami" tešlą nuo dugno ir "uždengdami" ja viršų. Idealiausiai tam tinka plokščia mentelė. Maišyti reikia kuo trumpiau! Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus ir būsimo pyragaičio viršus taptų lygus, be kauburėlių. Jei konsistencija dar nėra tokia - pamaišome tešlą. Maišant ji skystėja. Bet vėlgi - labai svarbu tešlos nepermaišyti (!!!), nes išspausti Macarons'ai paprasčiausiai išskys į "blynus".

  5. Ant kepimo popieriaus nusipiešiame apie 3 cm. skersmens apskritimus.

  6. Tešlą dedame į konditerinį maišelį ir be jokio angalio ant nusipieštų apskritimų spaudžiame pyragaičius.

  7. Paliekame juos 60 min. kambario temperatūroje apdžiūtų. Tai labai svarbu, nes teigiama, kad nuo jų džiūvimo laiko priklauso "sijonėlių" formavimasis. Nežinau, kiek tame tiesos, bet palaikius nurodytą laiką šį kartą išties kepant pradėjo formuotis vadinami "sijonėliai".

  8. Kepame iki 150 C įkaitintoje orkaitėje 14 minučių. Tačiau reikia atsižvelgti į savo orkaitės ypatumus. Mano antra pyragaičių skarda tokioje temperatūroje labai greitai perkepė (parudavo). Kitą kartą mažinčiau temperatūrą. Iškeptus visiškai atvėsiname!

  9. Ruošiame kremą: šokoladą ištirpiname su sviestu, supilame sirupą. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti taip, kol kremas nebėgs iš suklijuotų pyragaičių. Galite suklijuoti paprasčiausia Nutela, kitais šokoladais, maskarponės kremu ir kt.

  10. Prieš valgant rekomenduojama Macaron'sus bent dieną palaikyti šaldytuve, o išėmus iš šaldytuvo valandą palaikyti kambario temperatūroje. Aš taip ir padariau - jie išties skanesni pastovėję!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai


Daugiau receptų