Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Mamos pyragas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pusę šaukstelio sodos nugesinti su citrinos sultimis.
Medų ištirpinti, leisti atšalti, supilt į jį 1 stiklinę cukraus, įmušti kiaušinius ir sudėti nugesintą sodą.
Viską išmaišyti ir berti po truputį miltus.
Baigiant maišyti, kai jau nebeišeis plakti, minkyti miltus aliejumi suteptomis rankomis.
Iš tešlos aliejuotomis rankomis suformuoti 4 papločius ir kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Kol papločiai keps gaminti kremą.
Nutarkuoti citrinų odos geltonąsias dalis į grietinę ir ten pat išspausti sultis bei supilti likusią 1 stiklinę cukraus.
Grietinę išplakti, kad gautųsi puri masė ir padėti į šaldytuvą, kad būtų šalta.
Atvesusius papločius sutepti kremu.
Prieš dedant pirmą paplotį į lėkštę šliūkštelti į ją grietinės, kad sumirktų ir iš apačios. Kuo dosniau - tuo geriau.
Visa tai daryti gilesnėje lėkštėje ar inde, nes iš pradžių grietinė bus gana skysta ir jai reikės vietos nubėgti.
Dėkite į šaldytuvą ir kas kokias 20 minučių atsidarę papilstykite pyragą iš viršaus nubėgusiu grietinės kremu.
Kai jau pradės stingti, galite palikt ramybėje kokiai 12 valandų.
Nepradėkite jo kepti vėlai vakare, nes tingėsis jį šlakstyti.
Prieš patiekiant galima barstyti riešutais. Aš barščiau tos pačios tešlos papločio trupiniais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Šarūnas dromdrom.com

Komentarai (5)


  • kornelija 2013-08-25 14:48

    tikrai labai skanus pyragas


  • (anonimas) 2009-12-07 19:17


  • Jurate:) 2009-10-14 11:37

    tikrai labai skanus tortas jau nekarta kepiau


  • Lijana 2009-05-09 23:09

    Tai jau tikrai tikra retenybė..


  • (anonimas) 2009-05-09 23:06

    Jus Šarūnai šaunuolis,retas vyras,kuris kepa tortus! respect!


Daugiau receptų