Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mamos varškės apkepas
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek abrikosų (džiovinti, nepilna)
šiek tiek cukraus (nepilna)
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
5 valgomieji šaukštai manų kruopų
50 gramų vandens
1 kilogramas varškės
145 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi.
Tuomet pilti vandens, grietinės, miltų, manų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti.
Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašyti į apkepo masę (išplakti tešlos nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti).
Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą (galite apibarstyti mėgstamais riešutais bei prieskoniais) ir pašaukite į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 45 min.
Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo.
Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Skaniausias šiltas, arba pašildytas.
Ką tik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs.
Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.
Skanaus.

Mamos varškės apkepas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi.
Tuomet pilti vandens, grietinės, miltų, manų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti.
Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašyti į apkepo masę (išplakti tešlos nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti).
Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą (galite apibarstyti mėgstamais riešutais bei prieskoniais) ir pašaukite į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 45 min.
Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo.
Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Skaniausias šiltas, arba pašildytas.
Ką tik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs.
Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (49)


  • Ona 2017-07-06 21:18

    Labai megau varskes apkepus,bet vis nesig
    audavo,kai pradejau dometis
    tiek radau geru receptu,kad dabar labai daznai kepu ir pavyksta,skanu.Valiooo man pasiseke


  • Idalija 2016-04-25 19:15

    Labai geras receptas! Aciu :) visada taip kepsiu varskes apkepa. Taip pat tinka ir su razinomis:) tai tada tikriausiai vadintusi mociutes apkepas...toks tradicinis :)


  • Gintare 2014-06-08 13:45

    ar i ikaitinta orkaite deti?


  • myliu gerbiu no 2013-11-07 19:37

    as tai nedeciau abrikosu nes jie neskanus buna


  • Agnė 2013-09-19 22:52

    Tobulas receptas, kartą pabandžius kitokio ir nebekepu! Tik barstau viršų migdolų drožlėmis ir cinamonu :super:


  • mantas 2012-11-16 15:55

    as dabar pirmasyk einu gaminti varskes apkepo 11 metu bernas ir nezinau kaip iseis tikekimes labai skania kaip cia visi raso :alus: :super2: :super: :-D :-) :-( ;-) :-( :-) ;-)


  • vilma 2012-11-03 11:30

    reiks nisirasius recepta pasidaryti tikrai skaniai atrodo ir labai norisi paragauti :super: nu tikrai skaniai atrodo noreciau dabar paragauti net eigu kas duotu :super:


  • Vita 2012-07-29 13:16

    Pats skaniausias varškės apkepas, puikiai pavykęs iš pirmo karto! Dabar juo didžiuojuos vaišindama svečius. Ačiū už puikų receptą.


  • (anonimas) 2012-05-13 21:41

    I APKEPA NEBUTINA DETI MILTU.IR VARSKE REJKIA SUMALTI MESMALE,GERIAU PASISAVINS ORGANIZME IR APKEPAS BUS VIENTISAS.....SVIESTO REIKIA DIETI TIK PATEPIMUI


  • mergaite 2011-12-20 16:11

    Citoju....." ir pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 45 min." %-)
    Norēčiau sužinoti koki anglies gabala tada valgot. :valgau:
    Receptas tai tikrai geras, :super: bet jau su ta tempiaške nugribauta labai juodai. :fuu: Mano superine orkaite net ir ta nepripažysta tokiu fokusu :stop:


Daugiau receptų