Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Marinuoti agurkėliai „bulgariškai“

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Agurkus sudėti į stiklainius.
Užvirti vandenį ir juo užpilti agurkus stiklainiuose.
Palaikyti apie 15 minučių ir nupilti.
Vėl užvirti ir vėl užpilti.
Vėl nupilti.
Tada išvirti iš 4l vandens ir nurodytų ingridientų marinatą.
Į stiklainį dėti 2 šaukštus sausų prieskonių konservavimui, užpilti marinatu ir užsukti.
Apversti ir laikyti kol atvėsta.
Atvėsusius padėti šaltai.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai (14)


  • Edita 2013-09-06 08:04

    Pasaka skonis agurku pagal si recepta jau isbandytas!


  • aldute 2012-07-19 18:01

    sio marinato uztenka trims litrinias stiklainiams


  • aldute 2012-07-19 17:58

    mergaites pats geriausias receptas mano nereik nei stiklainiu kaitinti nei po du kartus uzpildineti: 4stiklines vandens,1stikline cukraus,1stikline acto,1saukstas druskos i stiklaini dedam pipirus kelis ,lauro lapas, serbento lapas,krapas,cesnako skiltele,drugname vandenyje ismaisome cukru,druska,acta ir supilame ant agurku statome i puoda ir kaitiname nuo uzvirimo 5-10 min taip jau statau 3metus nei vienas neisove ir nepabalo skanus mergaites pabandykit


  • Mergaitės 2011-08-18 09:05

    Negaliu suprasti ką netaip darau, iš padarytų keturių dvilitrių stiklainių - du pabalo Stiklainius ploviau su soda ir kaitinau orkaitėje, agurkus irgi dėjau mažučius, jokio sugedusio nebuvo. Prieš kelias savaites pagal kitą receptą marinavau agurkus irgi maždaug pusė nubalo, kita pusė stiklainių liko skaidri. Aš naujokė visuose vakavimuose, bet turbūt padėti man nelabai kas galės tokiu atveju. Man įdomu ką netaip darau?


  • Lina 2011-08-18 06:47

    kai as suzinojau recepta, ne viena karta perklausiau... ar tikrai toks kiekis acto... Patvirtino, kad taip.
    Bandykit drasiai... viskas cia gerai. Kas pabando, niekas nenusivylė


  • rita 2011-08-17 20:23

    kaip tik darau- tik sukele abejonių acto kiekis. Matysim, kas bus, o marinatas tikrai labai rugštus


  • Lina 2011-08-08 02:16

    AS DEDU 2-3 I 2 L. STIKLAINI


  • Mergytės 2011-08-07 20:10

    Ar 2 šaukštus prieskonių į 3 litrų stiklainį? Nes darau į 2 litrų ir 1,5litro. Tai kiek į juos dėti?


  • 0na 2011-07-24 13:23

    megstu eksperimentuoti tuoj isbandysiu


  • Vida 2011-07-23 22:27

    pernai dariau ir patiko


Daugiau receptų