Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Marinuoti burokėliai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į verdantį vandenį sudėkite prieskonius (išskyrus actą), pavirkite kelias minutes.
Supilkite actą.
Marinatas paruoštas.
Išvirkite burokėlius vandenyje, nulupkite nuo jų odeles.
Pjaustytus ar nepjaustytus sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius (bet neužsukite).
Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių.
Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite ataušti.
Laikykite šaltai.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rima

Komentarai (31)


  • jura 2013-10-02 14:24

    as taip pat niekada nekaitinu burokeliu,marinata uzoilu i burokelius,paverdu kartu ir i stiklainius


  • stase 2012-09-03 18:48

    mano burokeliu salotos4kg burokeliu zaliu 0.5kg svogunu 0.5kg paprikos 200 g cesnako 0.5litro aliejaus 200g cukraus 60g druskos 200g 9% acto acta ir cesnaka deti baigiant virti zalius burokelius supjaustyti arba sutarkuoti viska virti 200min baigiant sudeti acta ir cesnakus pilti iparuostus stilainius valgyti ziema


  • As 2012-08-24 18:52

    reikes pabandyt


  • MANO RECEPTAS: 2012-02-04 19:25

    išverdam burokus, juos nulupam ir sutarkuojam per burokinę tarką (aš tai darau kombainu).
    tada dedam į puodą burokus ir užilame obuolių sultimis, sulčių pilti kad tik vos burokus apsemtų, dedame lauro lapų, druskos (kiek priklauso nuo skonio ir obuolių sulčių jei sultys rugštokos druskos dėkite mažiau jei sultys saldžios druskytės reiks kiek daugiau) aš paragauju, tas skystimėlis turi būti skanus, tokie bus burokai pipirų aš nemaišau puode juos sudedu tiesiai į stiklainį taip išgaudyti po to jau atidarius lengviau
    kaip burokėliai užverda dar kartelį paragaujame skystimą, jei jam jau nieko netrūksta, pilame burokėlius į paruoštus stiklainius ir uždarome. užklojame šiltai kol stiklainiai atvės, o tada jau sandėliuojame


  • rima 2011-11-02 19:08

    geras receptas kur 5 saujos cukraus 1 druskos ir t.t tik truputi daugiau acto pyliau ........liuks


  • vitska 2011-10-30 12:33

    is savo patirties,jei pabodo mar.burokelius valgyti...pamaisykit su mar. zirneliais ir trupuciu majonezo.tingyniu misraine,bet nebloga.skanaus


  • Lina 2011-10-29 17:08

    Nebijokit to acto Aš šitaip pagalvojau "er daug" ir daugiau kaip pusės stiklainių dangteliai skraidė palubėj Ir būtinai tarkuotus burokėlius pavirkit puode su marinatu ir tik tada - į stiklainius. Jei pilsit marinatą į stiklainį su tarkuotais burokėliais - labai ten sunkiai marinatas visus apsemia ir marinato neišeina daug pripilt


  • sigita 2011-09-08 21:24

    Geriausiai visad ragaut juk skoniai skirtingi .


  • vitska 2011-09-04 09:53

    ginciajates kaip mazus vaikai,butent reikia ragauti gaminant,nebus to per daug,to per mazai....tiek proto teturit,kad ragaujat po laiku


  • renatele 2011-04-13 11:50

    paskaiciau komentarus ir db nzn pagal kuri daryti kad nesugadinciau produktu


Daugiau receptų