Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Minkšti žagarėliai
AUTORIUS:
Rasos virtuvės užrašai,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Šiame recepte kiaušinių nereikia! Išeina labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių, aš tešlą dalinau pusiau ir per du Šiame recepte kiaušinių nereikia! Išeina labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių, aš tešlą dalinau pusiau ir per du kartus iškepiau. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
Redakcijos nuomonė: Dar vienas šaunus receptas iš "Rasos virtuvės užrašų" kulinarinio lobyno. Pažadame, kaip ir gamindami kitus Rasos receptus, taip ir šį, tikrai nenusivilsite. Išbandėme Dar vienas šaunus receptas iš "Rasos virtuvės užrašų" kulinarinio lobyno. Pažadame, kaip ir gamindami kitus Rasos receptus, taip ir šį, tikrai nenusivilsite. Išbandėme šiuos žagarėlius ir mes patys redakcijoje - visi liko sužavėti, o lėkštė ištuštėjo nespėjus nė mirktelėti. Minkštučiai, gardučiai ir visaip kaip žavintys. Būtinai išsisaugokite šį receptą! (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 mililitrų kefyro
150 gramų grietinės
800 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
2.
Suminkykite tešlą (žagarėliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant būtų daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).
3.
Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
4.
Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!

Minkšti žagarėliai

Recepto autorius: Šiame recepte kiaušinių nereikia! Išeina labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių, aš tešlą dalinau pusiau ir per du ( ...daugiau ) Rasos virtuvės užrašai
Gaspadine.lt redakcija Dar vienas šaunus receptas iš "Rasos virtuvės užrašų" kulinarinio lobyno. Pažadame, kaip ir gamindami kitus Rasos receptus, taip ir šį, tikrai nenusivilsite. Išbandėme ( ...daugiau )
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.

  2. Suminkykite tešlą (žagarėliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant būtų daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).

  3. Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.

  4. Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
    Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Rasos virtuvės užrašai

Komentarai (7)


  • Eugenija 2017-08-12 14:39

    Bandziau bet isejo visiskai kitokie, bet valgyti galima


  • Marija 2017-04-14 15:06

    labai kieti ir nieko gero:(


  • Birute 2017-03-29 22:06

    Labai


  • Danguole 2017-03-26 22:34

    As dariau man nepatiko ,sprangus nera minksti.


  • rita 2017-02-09 06:30

    Saunuoliai


  • laima 2017-02-06 11:36

    labai skanus


  • ramune 2016-04-12 08:09

    geras receptas labai skanu


Daugiau receptų