Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Naminiai bulvių vėdarai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Lašinukus bei svogūną susmulkiname, pakepiname ir įmaišome į bulvių tarkius. Pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišome. Kiaulės žarnas gerai išplauname, šiek tiek įtriname druska ir kiekvieną prikešame bulvių masės. Pilnų žarnų prikimšti negalima, nes kepdamos sutrūkinės. Įdaras turėtų užimti kiek daugiau nei pusę žarnos ertmės. Prikimštų žarnų galus užsiuvame siūlu, arba tiesiog susmeigiame mediniu dantų krapštuku. Kepame orkaitėje, skardą prieš sudedant vėdarus patepę aliejumi bei įpylę šiek tiek vandens (kepimo metu retkaršiais palaistyti šiais riebalais). Vėdarams orkaitėje pakepus bent 10 min, gerai subadome dantų krapštuku, kad neišsproginėtų bulvių įdaras. Vėdarai iškepę tada, kai gražiai paruduoja paviršius. Skaniausia tiekti su grietinės - spirgučių - pievagrybių padažu.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (32)


  • alma 2014-04-14 22:57

    Man visada sutrukineja. Sako, reikia apversti. Ar tikrai? Ka darau negerai? Nors viska darau taip pat.


  • arunas 2014-01-12 16:25


  • taip 2013-12-19 00:51

    Norvegijoje is vieno mesininko, kuris dirbo Spar parduotuveje suzinojau mesos fabrikelio adresa. Nuejau ir paklausiau, ar negaleciau nusipirkt zarnu. Pirmas klausimas buvo, is kur apie juod suzinojau. Nes jie net iskabos prie iejimo neturi. Antras klausimas, kokiu zarnu noriu, storu ar plonu. Trecias, kiek metru. Gavau 4 metrus isvalytu graziu zarnoku. Sumokejau "o stalu" visai nemaza suma (mat pardave kaip gurme preke)... Bet labai dziaugiausi radusi ir gavusi. Sake, pad juos tokius produktus restoranu sefai perka, kurie patys ruosia pvz. desras.


  • vida 2013-09-22 12:01

    labai skanu


  • Jovita 2013-09-20 15:28

    Vedarai labai skanu bet as dar pilu I tarkius verdancio pieno taip nusiplikina tarkiai,beto dar pilu 200gr grietines tada iskepe vedarai buna super skanus


  • xxx 2013-03-02 11:09

    geras,klasikinis receptas,net keista,kad tiek komentaru apie ji.Vedarus arba megsti,arba-ne,o kam bjauru su zaliomis zarnomis dirbti,galima kur nors viesoj maitinimo istaigoj suvalgyt kasneli,aisku keturgubai brangiau negu namie ir ne butinai skaniau,o zarnu kvapa sumazint galima ipylus slakeli acto jas mirkant


  • kritike 2013-03-01 02:15

    Mano manymu tarkius reikia isspausti kaip ir cepelinams ir paskui pilti panasu kieki verdancio vandens ir mikliai maisyti,o vietoj zarnoku girdejau vistu kaklai labai skanu,uzsienyje galima ju nusipirkti su visa vista mazose mesos parduotuvese .


  • rita 2013-02-27 12:35

    jei nenorit kad butu zarnu kvapas - reikia ideti i vandeni truputi kalio permanganato, kad butu rausvas vanduo, gerai ismaisyti ir tuo vandeniu perskalauti - jokio kvapo nebus, tik reikia saugotis kad nepatektu neistirpes grudelis ant zarnos - is karto skylute gaunas


  • Rimaite 2013-02-26 19:48

    Kankinkit budeliai smarkiau- iskesiu, nedejuosiu! Gyvenu miunchene, virs 2 metu nebuvau LT- nelabai liko pas ka Kur man tu zarnu gauti O taip nooooriu, nezmoniskai skaniai atrodo-mmmmm....


  • Mindaugas 2012-07-16 13:20

    Skanumelis


Daugiau receptų