Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Naminiai bulvių vėdarai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Lašinukus bei svogūną susmulkiname, pakepiname ir įmaišome į bulvių tarkius. Pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišome. Kiaulės žarnas gerai išplauname, šiek tiek įtriname druska ir kiekvieną prikešame bulvių masės. Pilnų žarnų prikimšti negalima, nes kepdamos sutrūkinės. Įdaras turėtų užimti kiek daugiau nei pusę žarnos ertmės. Prikimštų žarnų galus užsiuvame siūlu, arba tiesiog susmeigiame mediniu dantų krapštuku. Kepame orkaitėje, skardą prieš sudedant vėdarus patepę aliejumi bei įpylę šiek tiek vandens (kepimo metu retkaršiais palaistyti šiais riebalais). Vėdarams orkaitėje pakepus bent 10 min, gerai subadome dantų krapštuku, kad neišsproginėtų bulvių įdaras. Vėdarai iškepę tada, kai gražiai paruduoja paviršius. Skaniausia tiekti su grietinės - spirgučių - pievagrybių padažu.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (37)


  • Joana 2014-11-04 16:55

    Ka tik pasidariau ir labai skanūs išėjo,ačiū


  • niki 2014-08-20 16:42

    kai tik atvaziuoju i LT pirmas ejimas i lietuviskus patiekalus ,valgyti vedaru!Arba tiesiai is lektuvo i Karmelava - cepelinu


  • Danute 2014-07-30 00:22

    Jau labai daug metu gyvenu Portugalijoj ir lietuviskus vedarus kepu o zarnas perku mesos parduotuveje pagal uzsakyma


  • Turskis 2014-07-08 18:14

    mano meile★☆♥♡


  • Jonas 2014-07-08 18:13

    SKANIAUSIAS MANO MAISTAS♥♥♥♥♥♥


  • alma 2014-04-14 22:57

    Man visada sutrukineja. Sako, reikia apversti. Ar tikrai? Ka darau negerai? Nors viska darau taip pat.


  • arunas 2014-01-12 16:25


  • taip 2013-12-19 00:51

    Norvegijoje is vieno mesininko, kuris dirbo Spar parduotuveje suzinojau mesos fabrikelio adresa. Nuejau ir paklausiau, ar negaleciau nusipirkt zarnu. Pirmas klausimas buvo, is kur apie juod suzinojau. Nes jie net iskabos prie iejimo neturi. Antras klausimas, kokiu zarnu noriu, storu ar plonu. Trecias, kiek metru. Gavau 4 metrus isvalytu graziu zarnoku. Sumokejau "o stalu" visai nemaza suma (mat pardave kaip gurme preke)... Bet labai dziaugiausi radusi ir gavusi. Sake, pad juos tokius produktus restoranu sefai perka, kurie patys ruosia pvz. desras.


  • vida 2013-09-22 12:01

    labai skanu


  • Jovita 2013-09-20 15:28

    Vedarai labai skanu bet as dar pilu I tarkius verdancio pieno taip nusiplikina tarkiai,beto dar pilu 200gr grietines tada iskepe vedarai buna super skanus


Daugiau receptų