Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Napoleono tortas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlai ant darbastalio kalvele išsijojami 700 g miltųi, užbarstoma druska, miltuose padarius duobutę, į ją supilamas konjakas ir sudedama grietinė, įmušamas kiaušinis, sudedami atšaldyto, gabalėliais supjaustyto 500 g sviesto ir šaltoje patalpoje kapojama tol, kol tešloje nelieka sausų miltų.
Tada iš tešlos suformuojamas rutulys, suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas porai valandų į šaldytuvą.
Po to tešla padalijama į 12 vienodo dydžio gabalų ir iškočiojama 12 vienodo diametro 3-4 mm storio papločių (kočioti ir perkelti lengviausiai tarp dvejų maistinių plėvelių).
Papločiai perkeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje 180 laipsnių orkaitėje 2-3 min., kol gražiai pagelsta, bet ne paruduoja.
Iš skardos išimami, kai atšąla.
Ant lakštų dedama lėkštė arba kita apvali forma ir apipjaunama.
Vaniliniam kremui skirti 500 g sviesto ištirpinami puode, įsijojami 120 g miltų ir maišant kaitinama, kol miltai pradeda gelsti.
Atskirai prikaistuvyje užvirinamas pienas su cukrumi ir smarkai maišant supilamas į sviestą su miltais.
Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta.
Tada po vieną įmušami tryniai ir gerai išsukama.
Kartu po truputį pilamas konjakas bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.
Puošiama likusiu kremu ir iš lakštų nuopjovų sutrintais trupiniais - viršus ir šonai aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais.
Prancūzijoje yra įprasta vieną dalį nuopjovų dar kiek pakepinti, kad gautųsi tamsesnė spalva.
„Napoleono“ viršų aplipdydavo šviesesniais trupinais, o tamsesniais trupiniais per trafaretą išbarstydavo laurų vainiką su N raide viduryje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (21)


  • aldona 2014-12-03 21:00

    skanu be abejo,bet 1 kg sviesto!!!!!O dar grietine...aisku valogom tai ne kasdien ir ne visa is karto.Ar kas jau kepet?


  • mama 2014-09-05 17:57

    Napaleonas būtų čia tik kiaušinio tešlai nereikia


  • Lina 2013-11-22 11:45

    Cia ne napoleonas-napoleono interpretacija, bet atrodo bus skanus tortas


  • Lina 2013-11-22 11:42

    Cia ne napoleonas-napoleono interpretacija


  • onutė 2011-12-20 08:59

    konjakas priduoda skonio ,vaikai si torta taippat gali valgyti ,juk kefire taippat yra alhoholio . Labai geras receptas .ACIU


  • rasa 2011-11-24 10:11

    bet ir durnu zmoniu yra ....cia del to konjako..tai o ka darot, kai pertusinas koks ar kiti vaistai ant alkoholio pagrindo gaminami-irgi neduodat vaikams?jau tik nereikia svaigti del tu vaiku, juokas ima.


  • (anonimas) 2011-06-02 18:39

    ar jus suprantate,kad konjakas butinas,nes jis suteikia tam tikra skoni,ir dar niekas neprisigere nuo 5 gramu kurie turbut
    paklius i viena porcija


  • a 2011-03-18 15:56

    kepsim, tik va konjeko tai nedesiu...bus nepilnameciu valgytoju...


  • ERIKA 2011-01-28 17:13

    man labiau patinka NAPALENAS


  • jorka 2010-07-25 15:17

    gyvas pienas,ogo cia is kur gauti tokio? asiduodu:


Daugiau receptų