Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Obuolių sūris

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sveikus obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kiek galima vienodesniais gabalėliais. Sėklalizdį stenkitės palikti kuo mažesnį. Obuolių gabalėlius supilkite į emaliuotą indą ir užberkite cukrumi. Pamaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje, uždengę indą marle.
Kitą dieną obuolius kiaurasamčiu išimkite, o skystį užvirinkite ir virkite, kol liks maždaug pusė. Tada į verdantį skystį suberkite du trečdalius obuolių ir toliau virkite kartkartėmis pamaišant. Suberkite cinamoną, obuoliams sukritus, virti toliau intensyviai maišant, kol, perbraukus mentele per masę, ji greit nesusilieja. Dabar jau suberkite likusius obuolių gabalėlius ir maišant virkite dar 2-5 minutes. Svarbu, kad šie, vėliausiai suberti obuolių gabalėliai, nesutižtų. Karštą masę sukrėskite į sūrmaišius, išklotus celofanu. Šį obuolių sūrį reikia labai gerai sukratyti, suspausti, o atvėsusį reikėtų dar ir gerai paslėgti, kad baigiant virti sudėtos obuolių skiltelės gerai įsispaustų į masę, kuri šviežius obuolių gabalėlius užkonservuoja.

Sūrmaišį pasidarykite taip: sūrmaišis turi būti išklotas celofanu. Atkerpamas sūrmaišio ilgio celofano stačiakampis gabalas ir užlenkus vieną šoną padaroma sūrmaišio forma, smailusis galas palenkiamas ir įdedamas į sūrmaišio vidų. Krečiant masę, vienas žmogus laiko sūrmaišio ir celofano kraštus. Po to sūrmaišio ir celofano kraštai suimami, stipriai užspaudžiami ir užrišami. 5-6 dienas sūrius reikia laikyti sausoje patalpoje pakabintus ar padėtus ant kartelių, kad apdžiūtų paviršius. Toliau obuolių sūrius galima laikyti su visu sūrmaišiu arba iš jo išimtus, tik su celofanu (jis turi būti glaudžiai prie sūrio prigludęs), sausoje šaltoje patalpoje sudėtus taip, kad nesiglaustų vienas prie kito.

Komentarai (23)


  • to Nice 2013-10-23 14:14

    Sūrmaišis-kad gautųsi sūrio forma, celofanas-kad turinys nepriliptų prie sūrmaišio.


  • Nice 2013-10-21 16:26

    ...super receptukas,viskas sauniai gaunasi,skanu mmmmmm,tik kam I ta surmaisi selofanas TIKRAI nereikia--pries sukreciant obuoliu mase I surmaisi BUTINA surmaisi gerai suvilgyti saltame vandenyje,kad prie jo nepriliptu,o dziovint tada galima ir su surmaisiu


  • Milda 2013-09-23 15:12

    kazi kur bute reiktu padziauti ir veliau laikyti, kad nesugestu?


  • Dominykas 2013-08-21 17:53

    labai skaniai atrodo


  • zita 2012-12-08 20:25

    labai skanus suris ,as dar riesutu lazdyno dedu


  • Vitalija 2012-09-30 12:30

    puikus receptukas mano šeima taip pat mielai mėgaujasi sūriu ir nors darbo daug ,bet verta padirbėti oku2:


  • zizi 2012-09-27 20:50

    Suris puikus,ypatngai vaikam vietoj saldainiu,darbo ne tikek ir daug kaip atrodo,ji galima slegti ir i dezutes isklotas celofanu,daug tu suriu prigamndavau ka gyvenau LT.


  • algimas 2012-09-26 02:31

    mano pone,sita suri gamina is visokiu obuoliu ir skanus buna,bet kiek ju prigamina,apie 15- 20 suriu,patikekit kokia kantri...


  • noriu paklaust 2012-09-25 19:09

    ar obuoliai turi but skinti ar galima ir iš krituolių ir iš kokių rūšių geriau


  • ieva12 2012-09-25 18:30

    o kiek cia to surio gaunasi ??


Daugiau receptų