Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Obuolių sūris

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sveikus obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kiek galima vienodesniais gabalėliais. Sėklalizdį stenkitės palikti kuo mažesnį. Obuolių gabalėlius supilkite į emaliuotą indą ir užberkite cukrumi. Pamaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje, uždengę indą marle.
Kitą dieną obuolius kiaurasamčiu išimkite, o skystį užvirinkite ir virkite, kol liks maždaug pusė. Tada į verdantį skystį suberkite du trečdalius obuolių ir toliau virkite kartkartėmis pamaišant. Suberkite cinamoną, obuoliams sukritus, virti toliau intensyviai maišant, kol, perbraukus mentele per masę, ji greit nesusilieja. Dabar jau suberkite likusius obuolių gabalėlius ir maišant virkite dar 2-5 minutes. Svarbu, kad šie, vėliausiai suberti obuolių gabalėliai, nesutižtų. Karštą masę sukrėskite į sūrmaišius, išklotus celofanu. Šį obuolių sūrį reikia labai gerai sukratyti, suspausti, o atvėsusį reikėtų dar ir gerai paslėgti, kad baigiant virti sudėtos obuolių skiltelės gerai įsispaustų į masę, kuri šviežius obuolių gabalėlius užkonservuoja.

Sūrmaišį pasidarykite taip: sūrmaišis turi būti išklotas celofanu. Atkerpamas sūrmaišio ilgio celofano stačiakampis gabalas ir užlenkus vieną šoną padaroma sūrmaišio forma, smailusis galas palenkiamas ir įdedamas į sūrmaišio vidų. Krečiant masę, vienas žmogus laiko sūrmaišio ir celofano kraštus. Po to sūrmaišio ir celofano kraštai suimami, stipriai užspaudžiami ir užrišami. 5-6 dienas sūrius reikia laikyti sausoje patalpoje pakabintus ar padėtus ant kartelių, kad apdžiūtų paviršius. Toliau obuolių sūrius galima laikyti su visu sūrmaišiu arba iš jo išimtus, tik su celofanu (jis turi būti glaudžiai prie sūrio prigludęs), sausoje šaltoje patalpoje sudėtus taip, kad nesiglaustų vienas prie kito.

Komentarai (29)


  • Rasa 2014-10-14 15:44

    Nu nežinau Ar banditi tokio suri ir beto daug darbo. Žeuru. Bet dekjui už recepta Ačiū


  • Stanislava 2014-10-07 19:52

    Nu nežinau, nežinau, kaip bus su tuo sūriuku, kai 5-6 dienas palaikysiu šiltai ir dar celofane... Aš daugiausia 2 paras palaikau paslėgtus sūrius celofane, o tada jau išimu iš celofano ir marlėje suvyniojusi džiovinu juos kaskart pavartydama kur tik turiu padėti laisvos vietos... Ilgiau pabuvęs celofane sūriukas pradės rūgti...


  • pries 2014-10-03 01:30

    kelis metus bandziau daryt tai is beveik kibiro obuoliu isejo kaip vaiko delnas surisgal blogai prislegiau,nes niekaip neisdziuvo


  • Stefa 2014-09-29 00:52

    Taip skanus desertas . As kaip jau isvirta , pilstau tiesiog i negiles lekstutes , kai gerai sustingsta , po kurio tai laiko, isverciu ant kepimo popieriaus ir vartant pridengta marle ,dziovinu . nebutini tie surmaisiai


  • STASE 2014-09-28 16:53

    as verdu taipat virti reikia apie 40 min.oatvesusi dedu icelofanu isklotas dezutes graziai su mentele isly ginu kai sustingsta isimu is dezuciu dedu ant groteliu isklotu kepimo popierium irdzio vinu balkone jeigu geras oras ojei ne vonioje prie gyvatuko



  • Asta 2014-08-17 08:29

    Niekur neradau aprasymo,kokia obuoliu surio maistine verte,gal kas galit pakomentuot.Aciu.


  • to Nice 2013-10-23 14:14

    Sūrmaišis-kad gautųsi sūrio forma, celofanas-kad turinys nepriliptų prie sūrmaišio.


  • Nice 2013-10-21 16:26

    ...super receptukas,viskas sauniai gaunasi,skanu mmmmmm,tik kam I ta surmaisi selofanas TIKRAI nereikia--pries sukreciant obuoliu mase I surmaisi BUTINA surmaisi gerai suvilgyti saltame vandenyje,kad prie jo nepriliptu,o dziovint tada galima ir su surmaisiu


  • Milda 2013-09-23 15:12

    kazi kur bute reiktu padziauti ir veliau laikyti, kad nesugestu?


  • Dominykas 2013-08-21 17:53

    labai skaniai atrodo


Daugiau receptų